lab501.ro

Apple MacBook Air 11”

Scris de: , in categoria: Notebook, in 16 December, 2011.

Concluzii

La fel ca si in review-ul MacBook Pro-ului de 15 inci, nu am testat performantele laptopului pe Windows 7 deoarece nu am vrut sa alteram in niciun fel sistemul creat de Apple. Despre sistemul de operare OS X Lion am discutat deja in cadrul review-ului la MacBook Pro si am sa mentionez doar ca modele de MacBook de 13 si 11 inci beneficiaza cel mai mult de noile optiuni prezente in Lion (aplicatii fullscreen, fiecare pe cate un desktop diferit, accesibile fiecare printr-un swipe in stanga sau dreapta, autosave, auto-termination, resume, etc.). Daca luati in considerare achizitionarea unui MacBook trebuie sa cititi si un review al sistemului de operare OS X Lion. Fara sa exagerez, aproximativ 30% din performantele unui MacBook sunt date de sistemul de operare.

Din punct de vedere al temperaturilor si autonomiei, MacBook-ul nu s-a incalzit excesiv in timpul utilizarii iar bateria a rezistat aproximativ 6 ore in conditiile unei utilizari moderate (web browsing cu maxim 5 tab-uri deschise in acelasi timp, fara flash si activitati office) cu luminozitatea la 50% si WiFi on.

Configuratia hardware nu este cea mai buna. Exista pe piata alternative cu dotari hardware standard mai bune, cum ar fi de exemplu ASUS ZenBook, testat saptamana trecuta. Acesta ofera caracteristici hardware mai bune (procesor i7, 4GB RAM si 128GB SSD SATA3), cu toate ca am putea spune cat se poate de subiectiv, ca pierde puncte la design si sistem de operare. Un alt aspect la care ZenBook-ul castiga este pretul. Desi am putea spune ca atunci cand cumperi un laptop de aproape 6000 de lei nu te mai uiti la cateva sute de lei, cand e vorba despre aproape 1400 de lei, diferenta este totusi destul de mare si ar putea sa incline balanta pentru multi in defavoarea MacBook-ului.

Revenind putin la comparatia dintre MacBook-uri, in cazul in care aveti un model din 2008/2009, un upgrade la modelul din 2011 este indicat atat din punct de vedere al performantelor hardware obtinute cat si datorita functionarii optime a noului sistem de operare OS X Lion. Fiind insa la final de 2011, daca mai puteti astepta pana in primul trimestru al anului viitor cand vor aparea noile MacBook Air cu Ivy Bridge (noile procesoare de la Intel care promit eficienta termica si performante foarte bune) ar fi indicat sa asteptati. De fapt, acelasi sfat este valabil si pentru cei care isi doresc achizitionarea primului MacBook Air.

Alegerea dintre MacBook Air de 13 sau 11 inci se face in functie de cat de mult tineti la mobilitate. Personal, consider modelul de 13 inci ca fiind optim pentru lucru, cel de 11 inci desi intruneste pe deplin tagline-ul de “portabilitate maxima” este totusi putin cam limitativ.

Pretul pentru modelul de MacBook Air de 11 inci testat de noi (procesor i5 dual-core la 1,6 GHz, 2GB RAM DDR3, 64GB SSD) este de 4499 de lei, iar pentru modelul cu 4GB RAM DDR3 si 128GB SSD va trebui sa platiti 5600 de lei.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: