Apple MacBook Air 11”
Constructie si design
Incepand cu modelul lansat in 2010, MacBook Air foloseste un unibody similar cu cele de pe modelele Pro, aceasta schimbare fiind bine venita atat din punct de vedere al constructiei cat si al design-ului. Cu toate ca schimbarea nu este radicala, intre un Air 2008/2009 si unul din 2010/2011 se vede ca cel din urma are un design mai placut.
Daca punem un Air langa orice alt laptop, chiar si langa un ultrabook, remarcam nu atat diferentele de dimensiuni cat atentia la detalii si design-ul mult mai placut al Air-ului.
Ca si dimensiuni, MacBook Air are 30 cm latime, 19,2 cm adancime, 1,7 cm inaltime si o greutate de 1,08 kg.
Pe carcasa Air-ului avem doar logo-ul Apple, din plastic, care se aprinde atunci cand folosim laptopul, fara niciun alt element discrepant, iar pe partea laterala stanga gasim portul MagSafe destinat incarcatorului, un port USB 2.0, portul audio pentru casti si microfonul.
In partea laterala dreapta avem portul Thunderbolt si inca un port USB 2.0. Pe modelul de 13 inci, pe aceasta laterala mai avem si un slot pentru carduri SD.
Daca deschidem MacBook-ul vom vedea tastatura care a primit din nou optiunea de iluminare a tastelor, fiind altfel exact aceeasi tastatura pe care o putem gasi pe toate modelele de MacBook-uri cu taste de aceleasi dimensiuni si spatiere. Singura diferenta la taste este inlocuirea tastei Eject din coltul dreapta sus cu cea de Power.
De asemenea, nici touchpad-ul nu este diferit fata de alte modele MacBook.
Ecranul ofera o rezolutie de 1366×768, format 16:9 si este calibrat din fabrica, astfel incat, desi nu ofera aceeasi calitate ca si cel de pe MacBook Pro, ofera luminozitate si culori putin mai bune decat panel-urile prezente pe majoritatea laptopurilor. Din punct de vedere al unghiurilor de vizualizare, fiind un panel TN, acestea sunt aproximativ aceleasi la toate laptopurile care folosesc acest tip de panel. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa aveti pretentii foarte mari.
In partea de sus a ecranului gasim o camera web si un senzor de lumina care regleaza intensitatea luminozitatii tastaturii.
Singurul lucru care nu-mi place la ecran este marginea acestuia putin mai lata decat la MacBook Pro si de culoare argintie, nu neagra.
Difuzoarele nu au mai avut loc pe partea frontala, in partile laterale ale tastaturii astfel incat au fost instalate pe interior iar sunetul este emis prin fantele tastelor.
Comentarii