lab501.ro

SteelSeries Free Mobile Wireless Controller

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 18 January, 2013.

Teste si concluzii

 

Metodologia de testare nu e foarte complicata, pur si simplu am testat cateva jocuri populare pe fiecare platforma in parte. Concret, am testat modul de conectare pe fiecare platforma mobila, iOS, Android si OS X, dupa care am downloadat si jucat o serie de jocuri pentru a vedea pe de o parte cat de usor se face conectarea la diferite device-uri, care e ergonomia device-ului in mai multe tipuri de jocuri si dupa o durata mai mare de joc continuu.

Astfel, conectarea se face destul de simplu, insa, tot va trebui sa cititi manualul pentru a intelege cum functioneaza. In mod ideal o persoana care va achizitiona acest device il va folosi pe o singura platforma, caz in care trebuie apasat un singur buton si totul va functiona. Daca va fi necesara utilizarea controllerului pe mai multe sisteme de operare lucrurile se complica putin, insa, explicatiile din manual sunt indeajuns de clare pentru a fi urmate cu succes de toata lumea. Totusi, ar fi fost mult mai simplu daca ar fi existat un switch care sa faca trecerea de la Off/iOS/Android iar apoi o combinatie de butoane putea fi lasata pentru scenariul mult mai putin probabil in care Free ar fi fost utilizat pe Windows sau OS X.

Pe iOS am testat urmatoarele jocuri: Temple Run, AirAttack HD, League of Evil 2 iar pe Android am testat cu Riptide GP, Shadowgun si Grand Theft Auto III. Experienta de joc oferita de Free este cat se poate de buna, in special in jocurile cu o interfata mai complicata. De exemplu, in Temple Run care are doar doua actiuni posibile (jump & slide) nu am simtit nevoia unui controller. Interfata acestuia este indeajuns de simpla si intuitiva pentru a putea fi jucata direct pe ecran prin gesturi. Personal consider ca la acest tip de jocuri foarte simple interfata touch e mult mai intuitiva si productiva decat folosirea unui controller dedicat. Pe de alta parte, sunt convins ca cei carora li se adreseaza acest controller nu vor juca Temple Run, Angry Birds sau alte jocuri din aceeasi categorie. Similar, in momentul trecerii la jocurile cu interfata mai complicata si actiuni multiple cum ar fi GTA3 sau Shadowgun, experienta de joc este mult imbunatatita de controller.

Evident, experienta de joc atunci cand folosim controllerul nu se modifica absolut cu nimic atunci cand trecem de pe iOS pe Android si invers. De asemenea, chiar daca jucam mai multe ore consecutiv, utilizarea controllerului nu duce la acelasi grad de oboseala ca si in cazul utilizarii interfetei standard touch si a gesturilor pe ecran.

Autonomia controllerului Free este buna, dupa prima incarcare (ce a durat in jur de 2 ore), l-am utilizat timp de 5 zile in jur de 3-4 ore pe zi si inca nu este descarcat complet. In momentul in care ramane fara baterie, singurul LED de pe partea frontala se va aprinde intermitent rosu. Partea buna este ca Free poate fi utilizat si atunci cand se afla la incarcat.

In concluzie e putin dificil sa spun exact care ar fi plusurile si minusurile acestui controller. Dimensiunile reduse ale acestuia pot fi considerate atat un plus cat si un minus, in functie de preferintele personale. Mie mi s-a parut putin cam prea mic, chiar si in mainile mele destul de mici, nu mi s-a parut a fi foarte comod in utilizare. Cei cu maini mari vor avea cu siguranta dificultati in utilizarea controllerului. Pe de alta parte, daca apreciati un controller de mici dimensiuni, Free este perfect. Un alt potential neajuns pentru unii utilizatori ar putea fi lista de jocuri suportate, insa, aceasta va creste cu siguranta in timp. Puteti vedea aici care sunt jocurile suportate pe iOS si aici jocurile de pe Android cu suport pentru controllerul Free.

La plusuri putem trece sau nu, in functie de preferinte, dimensiunile controllerului, insa, independent de preferinte, calitatea constructiei nu poate fi discutata, la fel cum nici utilitatea controllerului in jocurile mai complicate nu poate fi pusa la indoiala. De asemenea, faptul ca putem conecta acest controller la aproape toate tipurile de sisteme de operare (exceptie face Windows Phone 7.5/8) este un mare plus care ar putea cantari destul de mult in decizia de cumparare a unor utilizatori. Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca pretul lui SteelSeries Free este de aproximativ 300 de lei – ceea ce ar putea fi un impediment pentru unii utilizatori.

general

Comentarii

5 comentarii la: SteelSeries Free Mobile Wireless Controller

  1. 300 nu e nimic pe langa cat costa un abonament la furnizorul francez de telecomunicatii Free. :D

  2. Cosmin a scris pe:

    Android trebuie sa creeze mai repede un standard unificat pentru controllere. M-am saturat sa vad ‘nspe mii de controllere, fiecare cu suport pentru anumite jocuri. Si Free si Moga si controllerul Gameloft, sunt toate sortite esecului.

    Din pacate Android e prea “ramificat”, si asa il strica Nvidia cu titlurile lor Tegra…

  3. Ionut a scris pe:

    De ce ai cumpara asa ceva cand poti folosi un controller de ps3(pe android)?.

  4. Probabil pentru ca este mult mai mic :)

  5. Hyadum a scris pe:

    L-a incercat cineva si pe smart TV? In principiu ar trebui sa mearga pe orice TV cu android, nu?

Lasa-ne un comentariu: