lab501.ro

SteelSeries Free Mobile Wireless Controller

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 18 January, 2013.

SteelSeries Free Mobile Wireless Controller

 

SteelSeries, binecunoscuta firma din Danemarca, nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare suplimentara, astfel ca am sa trec direct la subiect. Dupa cum ati observat din titlul neobisnuit de lung si putin dubios, datorita acelui “Free”, astazi voi discuta despre controllerul pentru device-uri mobile al celor de la SteelSeries, denumit in mod ciudat Free. Zic ca e putin ciudat sa denumesti un controller Free in conditiile in care acesta costa aproximativ 300 de lei.

Trecand peste ciudatenia denumirii, controllerul celor de la SteelSeries a fost destul de laudat de cateva publicatii celebre, cum ar fi Kotaku, Engadget sau Time, astfel ca ne-am gandit ca nu strica sa vedem si noi despre ce e vorba. Inainte de a trece mai departe, trebuie sa mentionez mai in detaliu ce este acest controller si caror produse se adreseaza. In primul rand, Free poate fi conectat la orice device mobil sau fix atat timp cat exista o conexiune Bluetooth. Astfel, smartphone-urile si tabletele cu Android si iOS sunt in primul rand vizate de acest device, insa, si laptopurile sau desktop-urile cu OS X sau Windows il pot folosi la fel de bine, singura conditie necesara este prezenta unei conexiuni Bluetooth.

Pe Windows si Mac poate fi instalata aplicatia SteelSeries Engine care se ocupa cu managementul tuturor device-urilor SteelSeries si cu ajutorul careia controllerul poate fi configurat si pentru jocuri care nu au suport nativ pentru acest controller – practic, in acest fel, foarte putine jocuri nu vor putea fi controlate de Free. Bineinteles este vorba despre jocuri cu o interfata care este compatibila cu acest tip de controller si ma refer aici la FPS-uri, Platform-uri, RPG-uri si evident, mai putin la RTS-uri sau TBS-uri. Singura problema in acest caz este faptul ca avem nevoie de o conexiune Bluetooth chiar daca controllerul are un port USB-microUSB – acesta este folosit numai pentru incarcare.

general2

Comentarii

5 comentarii la: SteelSeries Free Mobile Wireless Controller

 1. 300 nu e nimic pe langa cat costa un abonament la furnizorul francez de telecomunicatii Free. :D

 2. Cosmin a scris pe:

  Android trebuie sa creeze mai repede un standard unificat pentru controllere. M-am saturat sa vad ‘nspe mii de controllere, fiecare cu suport pentru anumite jocuri. Si Free si Moga si controllerul Gameloft, sunt toate sortite esecului.

  Din pacate Android e prea “ramificat”, si asa il strica Nvidia cu titlurile lor Tegra…

 3. Ionut a scris pe:

  De ce ai cumpara asa ceva cand poti folosi un controller de ps3(pe android)?.

 4. Probabil pentru ca este mult mai mic :)

 5. Hyadum a scris pe:

  L-a incercat cineva si pe smart TV? In principiu ar trebui sa mearga pe orice TV cu android, nu?

Lasa-ne un comentariu: