Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries
Muzica
Am inceput testarea cu partea de auditie muzicala, folosind drept sursa si amplificator de casti un player portabil FiiO X1 II (in afara de Razer Kraken USB ce au fost testate pe doar pe USB). Formatele folosite pentru testare au fost lossless (FLAC, APE, WAV), in timp ce genurile muzicale s-au intins de la muzica clasica, trecand prin pop, rock si ajungand pana la heavy metal. Pentru comparatie am testat si pe placa de sunet integrata Audio Boost 3 prezenta pe placa de baza MSI Z170A MPower Gaming Titanium, dar diferentele fata de FiiO X1 II au fost minore.
HyperX Cloud Core: Sunet echilibrat pe intreg spectrul de frecvente numai ca am sesizat anumite anomalii pe frecventele medii (efect de compresie pe voce in unele cazuri). Sensibilitatea peste medie compenseaza pentru impedanta de 60 ohmi, dar daca amplificatorul vostru de casti nu este suficient de puternic sunetul va fi lipsit de viata. Castile HyperX au impresionat intotdeauna prin bass-ul puternic, iar Cloud Core nu face nota discordanta. Soundstage-ul si detaliile sunt la un nivel multumitor, nu lipsesc dar nici nu impresioneaza.
HyperX Cloud Stinger: Modelul mai nou din gama entry-level HyperX suna mai tare si este lipsit de problemele pe frecvente medii avute de modelul Core. Frecventele medii sunt usor in spate ceea ce le da Stinger-elor o nota sonora orientata spre frecvente joase, o placere pentru pasionatii de muzica electronica. Impresia lasata de Stinger este similara cu cea a modelului anterior Core, numai ca detaliile care tin de ergonomie (flip to Mute si volum pe casca), impreuna cu impedanta redusa care le sporeste compatibilitatea cu amplificatoarele de casti mai slabe, le fac sa devina o alegere mai inspirata.
HP Omen (Steelseries Siberia 200): Daca modelele mai vechi fabricate de Steelseries sufereau de o lipsa acuta de bass, Siberia 200 nu are aceasta problema. Impresia pe care am avut-o la auditia acestor casti este de prezenta unei perdele in fata sunetului, care vaduveste muzica de dinamica si detalii. Muzica redata prin Siberia 200 suna steril, personal nu as utiliza aceste casti pentru auditie muzicala. Sensibilitatea este si ea destul de slaba, fiind necesar un amplificator de casti puternic pentru a face aceste casti sa sune tare.
Logitech G230: Desi nu sufera de aceeasi perdea in fata sunetului precum Siberia 200, Logitech 200 ofera un sunet aproape la fel de plat si anost. Soundstage-ul este ceva mai bun, in schimb mi s-a parut ca sufera mai mult la capitolul detalii. Sensibilitatea slaba raportata de Logitech o putem remarca si in realitate, este clar ca avem nevoie de un amplificator puternic pentru a le conduce. Pacat ca nu in toate cazurile un aspect high-end nu este cuplat cu un comportament audio de exceptie.
Razer Kraken USB: Asa cum era de asteptat, singurele casti pe USB din testul nostru nu se comporta prea grozav atunci cand vine vorba de calitatea audio. Sunetul inchis, fara frecvente inalte, detalii, soundstage sau ambitus poate fi atribuit atat difuzoarelor de slaba calitate cat si placii de sunet integrate, aceasta fiind mai mult ca sigur foarte ieftina. Pentru jocuri e posibil sa fie decente in schimb pentru muzica, Razer Kraken USB sunt cu siguranta cele mai slabe casti din testul nostru.
Sennheiser PC 310: Aceste casti oferta un sunet deschis, reproducere liniara, singura problema reala este deficienta acuta de frecvente joase. Asta poate fi atribuita atat dimensiunii reduse a difuzoarelor cat si structurii deschise. Detaliile bune si sounstage-ul larg fac PC 310 sa sune semnificativ mai bine decat ceilalti concurenti atunci cand discutam despre frecvente medii si inalte, numai ca lipsa bass-ului le face sa sune dezamagitor pe majoritatea genurilor muzicale. Pacat, Sennheiser putea sa puncteze la capitolul pret / performanta si totusi nu a facut-o…
Comentarii
Niciun comentariu la: Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries
Pingback: Castigatorul concursului HyperX Cloud Stinger este... - next lab501
Pingback: HyperX Alloy FPS - Cherry MX Blue - next lab501
Pingback: Review - Cooler Master MasterKeys Pro L, MasterMouse Pro L & MasterPulse In-ear - next lab501
Pingback: Review - HyperX Pulsefire FPS Gaming mouse - next lab501