lab501.ro

Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, Periferice, in 21 December, 2016.

Casti de gaming

Nu cu mult timp in urma, cu ocazia lansarii modelului HyperX Cloud Stinger, ne-am gandit ca nu ar strica sa facem o comparatie intre mai multe casti de gaming situate in gama de pret 200 – 300 lei. Cine aloca o asemenea suma pentru o pereche de casti se va orienta mai mult ca sigur inspre un producator cu traditie, asadar am exclus din acest round-up producatorii mai putin cunoscuti si ne-am concentrat asupra celor mai populare brand-uri. Limita de pret este usor flexibila din cauza volatilitatii foarte mari a preturilor, mai ales in aceasta perioada din an cand magazinele vin cu oferte pe banda rulanta. Astazi o pereche de casti poate costa 295 lei, iar peste 6 luni cand cititi acest articol se poate sa fie 320 lei. Totusi noi am incercat pe cat posibil sa ne raportam la pretul “normal” al produsului, pentru a respecta pozitionarea in piata gandita de producator.

Un test de casti este diferit fata de ceea ce facem noi in mod normal in primul rand prin gradul de subiectivitate. Nu ne bazam pe cifre si grafice exacte, ci pe un organ receptor neliniar, asa cum este urechea umana. Mai mult decat atat, fiecare dintre noi ascultam alte genuri de muzica si apreciem alte lucruri in segmentul audio: bass-ul, vocea, detaliile sau soundstage-ul. Vom incerca totusi sa testam castile atat in conditiile pentru care au fost gandite, adica gaming, cat si in auditie muzicala. “Inginereste” vorbind, daca o pereche de casti exceleaza la capitolul auditie, ar trebui sa se descurce admirabil si in jocuri, dar vom testa acest lucru in practica. Si pentru ca in cazul castilor de gaming microfonul are un rol important in experienta de utilizare, acesta va fi tratat si analizat la capitolul gaming.

Din portofoliul HyperX vom testa recent lansatele Cloud Stinger, precum si un model de succes aflat de ceva timp pe piata, mai precis Cloud Core. Din arsenalul Razer am ales popularele Kraken USB, Logitech sunt reprezentati prin venerabilul model G230, in timp ce Steelseries e prezent cu modelul Siberia 200 implementat de HP Omen. Sennheiser, un producator renumit pentru castile sale dedicate impatimitilor audio, sunt prezenti si ei in test prin castile de gaming over-the-ear PC 310. Haideti sa trecem mai departe si sa vedem cum se prezinta fiecare concurent.

1

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Round-up + concurs – 6 casti de gaming mainstream: HyperX, Razer, Sennheiser, Logitech si Steelseries

Lasa-ne un comentariu: