lab501.ro

Review – Samsung Galaxy Watch4 44mm SM-R875F

Scris de: , in categoria: Gadget, in 10 November, 2021.

Specificatii si dotari

 

 Samsung Galaxy Watch4 44mm

SM-R875F
TipSmart watch
SoCExynos W920 Dual Core 1.18GHz
DisplaySuper AMOLED, 1.4", 450 x 450 pixeli
AcumulatorLi-Ion

361 mAh

Quick charge
ProtocolBluetooth 5.0
Dimensiuni44.4 x 43.3 x 9.8mm

~30 g
Materialaluminiu, sticla, ceramica
Cureasilicon
ControlTouch screen, 2 butoane
Rezistenta apa5 atmosfere

50m

IP68/MIL-STD-810G
CompatibilSamsung Health / Wear OS

Android 6.0 / iOS 9.0
Memorie16GB

1.5GB RAM
SenzoriAccelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor, Optical Heart Rate Sensor,
Electrical heart sensor, Bioelectrical Impedance Analysis Sensor
Pret1439 RON

 

Samsung Galaxy Watch4 beneficiaza de un display Super AMOLED, cu un diametru de 1.4” si o rezolutie de 450×450 pixeli, fiind pus in miscare de un SoC Exynos W920 Dual Core 1.18GHz, ce lucreaza in tandem cu 1.5GB RAM si o capacitate de stocare de 16GB. Acumulatorul de 361 mAh se incarca cu ajutorul incarcatorului wireless prin tehnologia Quick Charge, in aproximativ o ora si jumatate daca ceasul este aproape complet descarcat, acesta putand sta departe de priza aproximativ 26 de ore.

Una dintre marile noutati aduse seriei Galaxy Watch este masurarea compozitiei corporale, cuantificand astfel in procente masa musculara, procentul de grasime si rata metabolica a corpului nostru. In mod normal, analiza de impedanta bioelectrica (BIA) utilizeaza un curent electric scazut care traverseaza organismul pentru a estima masa fara grasimi. Deoarece apa din tesuturile noastre este un bun conductor pentru curentul electric, iar fiecare tesut contine cantitati diferite de apa, fluxul curentului electric este afectat de conductibilitatea fiecarui tip de tesut.

Cum tesutul muscular retine mai multa apa decat grasimea, fluxul curentului are o impedanta scazuta, iar atunci cand fluxul de curent are o impedanta mai ridicata, inseamna ca trece prin tesut gras, iar un algoritm va calcula procentul de grasime, respectiv de tesut muscular. Nivelul de hidratare, efortul depus inainte de masuratori, respectiv satietatea organismului (daca am luat masa inainte de a efectua masuratorile), pot afecta semificativ acuratetea rezultatelor. Asa cum m-am exprimat si cu alte ocazii in legatura cu efectuarea unui EKG sau masurarea tensiunii arteriale cu ajutorul unui smart watch, astfel de masuratori sunt bune pentru o evidenta personala si pentru a avea o imagine de ansamblu a progresului nostru si nu trebuiesc folosite la modul absolut, in scop medical, marja de eroare la astfel de scanari putand fi de 3-8%.

Din punct de vedere al activitatilor sportive, Watch4 ofera o gama foarte larga de sporturi, de la clasicele basket, fotbal sau tenis, la exercitii nisate, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Fandari, indreptari, presa sau burpee – aria este foarte cuprinzatoare, astfel incat iti poti creea antrenamente personalizate scopului tau. De asemenea, din punct de vedere al aplicatiilor, ceasul va sincroniza calendarul, alarmele si tot ceea ce am putea avea nevoie. Deocamdata nu beneficiem de Google Assistant, dar colegul Bixby poate fi accesat prin comanda vocala “Hi, Bixby”, iar Watch4 poate fi folosit si pentru apeluri sau plati, cu ajutorul Google Pay.

Senzorul Samsung BioActive masoara ritmul cardiac (EKG) folosind un senzor electric, in timp ce masurarea tensiunii arteriale se foloseste de un sensor optic PPG, bazat pe lumina in detectarea ratei fluxului sanguin. Aceste functii pot fi folosite doar pe un dispozitiv Samsung Galaxy, asa ca eu a trebuit sa las deoparte fidelul Huawei P30 Pro si sa il inlocuiesc cu Galaxy Z Fold3 pe perioada acestui test.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Samsung Galaxy Watch4 44mm SM-R875F

  1. ted a scris pe:

    Titaniul e la randul lui foarte usor,cred ca vrei inox. Dar eu recomand platina,pt greutate,durabilitate,si pt valorosi :d

  2. Titaniul este cu ~60% mai greu decat aluminiul. Iar ceasurile construite din titaniu sunt de doua ori mai grele decat Watch4…

    Este vorba de senzatie – Watch4 de-abia il simti pe inchieietura mainii. Ceea ce poate fi un mare avantaj, daca asta iti doresti.

Lasa-ne un comentariu: