lab501.ro

Review – Huawei FreeBuds Pro & Huawei FreeBuds 3i

Scris de: , in categoria: Featured, Gadget, in 26 November, 2020.

Teste si concluzii

 


 
Ca de fiecare data, am testat castile ascultand melodii in format FLAC, MP3 128 Kbps si pe YouTube. Am ascultat Pink Floyd – Wish you were here, Rammstein – Ich tu dir weh, Parazitii – Probleme de mandibula, Prodigy – Molotov Bitch, Dimmu Borgir – Mourning Palace si Johann Strauss – Wiener Waltz. Apoi am ascultat o serie de sample-uri – sunete cu frecvente de la 10 Hz la 22KHz, sweep-uri pe intreaga plaja de frecventa, teste de spatialitate, s.a.m.d. Am folosit pentru teste trei telefoane, mai precis Huawei P30 Pro, Huawei Mate 9 si Samsung Galaxy Note 20.

De asemenea, am masurat raspunsul in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Huawei FreeBuds Pro sunt casti high-end, optimizate pentru auditie muzicala ceva mai pretentioasa, accentul fiind pus pe redarea frecventelor medii si inalte. Asta nu inseamna ca bass–ul nu este prezent, insa acesta este ceva mai rezervat, lasand mediile si inaltele sa se desfasoare in voie.

Cu o presiune acustica maxima masurata in canalul intra-aural de 112dB, nu avem dea face cu un volum foarte ridicat, accentul fiind pus pe calitate, respectiv pe eliminarea zgomotului de fond, majoritatea sunetelor din mediul ambient fiind eliminate aproape complet datorita sistemului ANC.

Huawei FreeBuds 3i sunt ceva mai accesibile, fiind gandite pentru o gama larga de consumatori, bassul carnos fiind cu siguranta pe placul multora. Evident, nu avem de-a face cu aceeasi fidelitate ca si in cazul surorilor mai mari, insa pentru ascultatorii mai putin pretentiosi acest lucru nu reprezinta neaparat o problema. In acest caz, volumul este ceva mai ridicat, insa ANC-ul functioneaza in mod similar, eliminand majoritatea zgomotelor de fond.

Desigur, pentru majoritatea utilizatorilor, Huawei FreeBuds 3i isi vor face treaba cu brio. Pentru cei mai pretentiosi insa, Huawei FreeBuds Pro ofera atat un alt nivel de fidelitate si un raspuns in frecventa optimizat pentru auditie muzicala, cat si posibilitati avansate de control, respectiv functii extra, cum ar fi posibilitatea conectarii simultane la doua surse Bluetooth. Practic, discutam despre un cu totul alt nivel al calitatii audio, care justifica pe deplin diferenta de pret, pentru cei care isi permit, desigur.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: