lab501.ro

Review – Synology DS216j & DS216+II

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 8 September, 2017.

Optiuni

 
DiskStation Manager 6.1 este cea mai recenta versiune disponibila pentru NAS-urile Synology, aducand o serie de imbunatatiri atat la capitolul securitate cat si la capitolul eficienta. Totul se face acum mult mai rapid si este mult mai simplu de detectat un fisier corupt, de reparat o matrice sau de identificat un disc defect (anumite modele de Seagate IronWolf se sincronizeaza direct cu Storage Manager monitorizand non-stop starea de sanatate a discului).

La prima autentificare suntem intampinati de un desktop precum si de un widget care ne arata in permanenta statusul resurselor (CPU, RAM si sanatatea generala). Prin intermediul Package Center putem instala atat aplicatii dezvoltate de Synology cat si 3rd party, daca aveti nevoie de o aplicatie cel mai probabil ea deja a fost scrisa si o veti gasi acolo. Pentru a ne usura munca, exista plugin-uri pentru browser astfel incat in momentul in care downloadam un fisier acesta sa se salveze direct pe NAS. Mai mult, am fost surprins sa vad ca si fisierele de tip torrent se downloadeaza automat in Download Center, iar dupa finalizare putem accesa filmul direct in Video Station. De acolo putem face streaming pe televizor, daca este SmartTV sau avem Chromecast, sau le putem accesa pe laptop sau pe telefon / tableta prin aplicatii dedicate.

Acestea din urma sunt compatibile atat cu Android cat si cu iOS, putem viziona / transfera poze, filme, muzica sau fisiere prin pornirea uneia din aplicatiile dedicate. Backup-ul este un alt capitol important unde avem aplicatii care pot realiza automat salvarea datelor de pe desktop / laptop direct pe NAS. Surveillance Station este o alta aplicatie utila prin care putem monitoriza / inregistra feed-ul video a pana la 10 camere de supraveghere (2 gratis, pentru restul se plateste).
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Synology DS216j & DS216+II

  1. Liviu Tanase a scris pe:

    Ceva mycloud / mirror de la WD nu testati ? Sunt curios … sa iau niste recertified … sunt ieftine … si cred ca si bune ..

  2. http://next.lab501.ro/gadget/western-digital-my-cloud-ex4-8tb-nas-review

Lasa-ne un comentariu: