lab501.ro

Review – Synology DS216j & DS216+II

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 8 September, 2017.

Synology DS216j & DS216+II

 
Fara doar si poate Synology este cel mai titrat si – in mod natural – cel mai popular producator de NAS-uri la nivel global, prin urmare era si firesc sa abordam si produsele lor mai devreme sau mai tarziu. O mare parte din acest merit il are sistemul de operare DSM (DiskStation Manager), ajuns acum la cea de 6-a versiune. Fiind in esenta bazat pe Linux, DSM este usor de folosit pentru incepatori, fiind totodata extrem de puternic pentru cei ce vor sa lucreze in linie de comanda si sa configureze totul la sange. Ecosistemul de aplicatii este si el foarte bine dezvoltat pentru DSM, atat cele de la Synology cat si cele 3rd party fiind bine puse la punct, posibilitatile fiind nelimitate.

Astazi vom vorbi despre doua NAS-uri cu 2 bay-uri, unul ARM destinat segmentului entry-level (DS216j) precum si unul x86 bazat pe platforma Braswell, pentru cei ce au nevoie de mai multa putere (DS216+II). Cum diferenta intre cele doua modele este semnificativa (900 lei vs 1700 lei), vom vedea exact cum se traduce asta in practica si daca regasim aceasta diferenta si in performanta. Piata NAS-urile este in scadere in ultimii ani din cauza popularizarii din ce in ce mai mult a stocarii in Cloud, insa acestea vor continua sa reprezinta o alegere optima pentru o buna parte din utilizatorii de tehnologie. Printre ei ma numar si eu, deoarece prefer aleg sa pastrez toate datele si documentele local, in dauna unei solutii de tip Cloud.

In zilele noastre, pentru multi dintre noi NAS-ul a devenit centrul sistemului multimedia, indiferent daca il folosim pentru stocare, streaming sau backup. Sa-ti pui filme la download cand esti in drum spre casa sau sa le arati prietenilor poze din ultima excursie accesand remote NAS-ul sunt lucruri care ne fac cu siguranta viata mai usoara. Haideti asadar sa mergem mai departe si sa ne aruncam o privire asupra specificatiilor celor doua produse.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Synology DS216j & DS216+II

  1. Liviu Tanase a scris pe:

    Ceva mycloud / mirror de la WD nu testati ? Sunt curios … sa iau niste recertified … sunt ieftine … si cred ca si bune ..

  2. http://next.lab501.ro/gadget/western-digital-my-cloud-ex4-8tb-nas-review

Lasa-ne un comentariu: