lab501.ro

Review – Huawei WiFi Mesh

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 22 April, 2021.

Teste

 

Discutam despre o solutie WiFi mesh simplu de configurat, motiv pentru care ne-am concentrat asupra acestui aspect. Desigur, Huawei Mesh WiFi este in acelasi timp si router Gigabit, dar aceasta sarcina a devenit banala in zilele noastre, performanta prin cablu nefiind o problema pentru routerele moderne, asa cum este Huawei WiFi Mesh.

Pentru a vedea performanta de care este capabil Huawei WiFi Mesh, am testat mai intai o configuratie cu un singur router, asa cum utilizeaza marea majoritate a abonatilor in zilele noastre. Dupa cum puteti vedea din primul grafic, materialele din care este construita cladirea au un impact chiar si mai mare decat distanta in sine, viteza de transfer scazand drastic in functie de numarul peretilor dintre router si dispozitivul utilizat pentru a efectua masuratorile.

In al doilea caz, am conectat toate unitatile, conform schemei de pe pagina anterioara, iar calitatea semnalului s-a imbunatatit simtitor, viteza de transfer in camerele in care sunt montate routerele apropiindu-se de maximul de care este capabila reteaua, in timp ce viteza in zonele mai indepartate a crescut de 3, chiar si 4 ori, fata de situatia in care utilizam un singur router.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: