lab501.ro

Review – Huawei WiFi Mesh

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 22 April, 2021.

Interfata

 
Instalarea este extrem de simpla si rapida, Huawei WiFi Mesh fiind o solutie gandita pentru cei care nu au cunostiinte avansate in domeniu. Practic, tot ce trebuie sa facem este sa conectam oricare dintre routere la cablul RJ-45 care iese din echipamentul providerului de internet si sa ne conectam la el cu telefonul, printr-o simpla atingere. Urmeaza apoi o serie de setari simple in browser (numele retelei, parola, protocolul utilizat), dupa care routerul este gata pentru a fi pus la treaba. Urmatorul pas este conectarea celorlalte doua unitati. Practic, trebuie doar sa alegeti unde vreti sa le pozitionati in casa pentru a obtine acoperirea optima si sa le bagati in priza, imperecherea cu routerul principal si configurarea retelei mesh realizandu-se automat.

Ulterior, putem administra routerele cu ajutorul aplicatiei AI Life, aceasta oferindu-ne posibilitatea de a instala update-uri de firmware (desi update-urile critice se realizeaza automat), posibilitatea de a crea o retea Guest, posibilitatea de a configura Firewall-ul, de a seta diverse limite in Parental Controls si de a vedea ce dispozitive sunt conectate la retea.

Nu in ultimul rand, tot cu ajutorul aplicatiei AI Life putem diagnostica starea retelei, alegand canalul potrivit in cazul in care exista interferente, pentru a obtine performanta wireless maxima.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: