lab501.ro

Review – Huawei WiFi Mesh

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 22 April, 2021.

Huawei WiFi Mesh

 
Nu cu mult timp in urma va povesteam despre extinderea celor Huawei in mai multe directii, de la notebook-uri, wearables si casti si pana la diverse aparate inteligente. Ei bine, unul dintre segmentele in care cei de la Huawei sunt activi de ani de zile este cel al retelisticii. Este adevarat, in marea majoritate a cazurilor discutam despre echipamente instalate de catre providerul de internet, nu de echipamente achizitionate direct de catre consumator, dar acest lucru este pe cale sa se schimbe, Huawei lansand mai multe produse consumer in aceasta categorie in ultimii ani.

Astfel, Huawei au lansat routere puternice, cum ar fi modelul Huawei WiFi AX3, compatibil WiFi 6 Plus, dar si modele gandite pentru retele de tip mesh, cum ar fi … Huawei WiFi Mesh. Despre ce este vorba? Despre un pachet alcatuit din doua sau trei routere AC2200, gandite pentru a fi utilizate impreuna, pentru a extinde semnalul WiFi in toata casa, indiferent daca discutam despre un apartament de bloc, unde semnalul este perturbat de peretii de rezistenta alcatuiti din beton si structuri metalice de tip sandwich, sau despre o casa cu etaj, sau cu o suprafata mare.

Practic, oricare dintre routere poate fi utilizat pe post de statie principala, la care conectam conexiunea RJ-45 de la echipamentul providerului de internet, in timp ce al doilea router, in cazul pachetului 2 pack, respectiv celelalte doua routere, in cazul optiunii 3 pack, trebuie conectate la reteaua electrica, recunoscand automat routerul principal si conectandu-se in mod WiFi pentru a crea o retea de tip mesh care poate acoperi o suprafata ridicata. Noi am primit la teste versiunea Huawei WiFi Mesh 3 pack, disponibila pentru 949 RON pe Huawei Mobile Store, dar cei care nu au nevoie de trei unitati pot opta pentru versiunea 2 pack, comercializata pentru 699 RON.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: