lab501.ro

Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 29 August, 2019.

Concluzii

 
Am apreciat pe deplin modelul AS4004T, atat pentru performantele oferite, cat si pentru raportul calitate / pret. Asustor Nimbustor 4 preia aceeasi reteta, inclusiv carcasa utilizata de AS4004T, insa duce lucrurile si mai departe, prin utilizarea unui procesor Intel quad-core, posibilitatea de a face upgrade prin adaugarea unui al doilea SO-DIMM DDR4 de 4GB, suportul pentru hard-disk-uri de 16TB, respectiv decodarea hardware pentru material 4K.

Desigur, de aceasta data nu mai avem de-a face cu o conexiune 10Gigabit LAN, insa cele doua conexiuni 2.5Gigabit prezente pe Asustor Nimbustor 4 pot oferi performante mai ridicate decat suporta retelele traditionale Gigabit, mai mult decat suficiente pentru marea majoritate a utilizatorilor casnici.

Performanta ridicata (Asustor Nimbustor 4 poate atinge viteze de pana la 560/550 MB/s, daca este echipat cu SSD-uri si este conectat la un switch 2.5Gigabit), nivelul redus de zgomot si temperaturile scazute atinse de hard-disk-uri in timpul functionarii il recomanda unei vaste categorii de utilizatori, de la gameri si pana la creatorii de continut.

Modelul testat de noi poate fi achizitionat din Romania pentru ~ 2775 lei, pret la care va trebui sa adaugati, evident, si costul hard-disk-urilor. Chiar si asa, Nimbustor 4 ofera un raport calitate / pret optim, precum si un echilibru bine gandit intre usurinta in utilizare si o multitudine de optiuni de configurare.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

  1. Cred ca e o greseala, fie de exprimare, fie logica. Daca sistemul de operare e bazat pe Linux, nu are cum sa fie proprietar, poate e personalizat pentru aceste dispozitive, dar legal, trebuie sa existe sursa publicata. In schimb, daca e bazat pe ceva cu o licenta mai permisiva ca BSD, lucrurile pot sta altfel.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    M-am exprimat eu gresit – da, este bazat pe linux, interfata fiind proprietara

Lasa-ne un comentariu: