lab501.ro

Review – Asustor AS4004T – Un NAS 10Gigabit accesibil

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 5 March, 2019.

Asustor AS4004T

 
In urma cu un an si jumatate, Matei ne povestea despre Asustor AS3202T, un NAS puternic, cu un bun raport calitate pret. Intr-o piata dominata de brand-uri cu traditie, unul dintre modurile in care un producator intrat pe piata mai tarziu se poate impune este oferirea unor configuratii puternice pentru preturi ceva mai accesibile, combinate cu o solutie software puternica si usor de utilizat. Mai mult decat atat, integrarea celor mai noi tehnologii este intotdeuna un plus, iar Asustor se pare ca se pricep de minune la acest lucru.

Spun asta deoarece modelul primit astazi la teste, Asustor AS4004T, nu se remarca numai prin numarul de hard-disk-uri pe care il accepta (4) ci si prin integrarea conectivitatii 10Gigabit, introdusa anul trecut pe cateva placi de baza si routere. Practic, daca va numarati printre fericitii posesori ai unei placi de baza echipate cu o solutie 10Gigabit si va numarati printre si mai putinii norocosi care au in momentul de fata un router 10Gigabit, Asustor AS4004T este o aditie perfecta pentru reteaua voastra de acasa.

Asta nu inseamna insa ca nu il putem utiliza si in “clasica” noastra retea Gigabit, chiar din contra. Pentru ca Asustor AS4004T este un NAS rapid, chiar daca suntem limitati de infrastructura LAN din biroul sau locuinta noastra si este un NAS accesibil – probabil una dintre cele mai accesibile solutii 10Gigabit disponibile pe piata.

In aceste conditii, cred ca este lesne de inteles de ce am raspuns afirmativ, cu entuziasm, in momentul in care am fost intrebati daca am fi interesati sa il testam, desi nu mai abordasem subiectul NAS de peste un an de zile. Progresul este intotdeuna interesant, iar trecerea la 10Gigabit este cu siguranta urmatorul pas in acest domeniu, prin urmare un NAS consumer cu un bun raport calitate / pret nu poate decat sa ne starneasca interesul.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: