lab501.ro

Review – Asustor AS4004T – Un NAS 10Gigabit accesibil

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 5 March, 2019.

Performanta

 
Din pacate nu dispunem de un router 10Gigabit in laborator, prin urmare nu putem testa performanta lui Asustor AS4004T in aceste conditii. Am testat insa performantele sale intr-o retea Gigabit LAN si trebuie sa recunoastem ca desi procesorul face parte din gama mainstream, performantele inregistrate de Asustor AS4004T sunt foarte ridicate, acesta fiind unul dintre cele mai rapide NAS-uri testate de noi pana acum.

Daca doriti sa profitati la maxim de posibilitatile pe care Asustor AS4004T le ofera, veti avea nevoie de o placa de baza echipata cu o conexiune 10Gigabit, precum si de un router 10Gigabit, insa cerintele nu se opresc aici, deoarece viteza pe care o astfel de retea o ofera depaseste cu mult posibilitatile hard-disk-urilor clasice. Prin urmare, daca va intereseaza viteza (de exemplu, daca vreti sa utilizati Asustor AS4004T pe post de unitate de stocare conectata la retea accesata constant pentru diverse task-uri, cum ar fi procesare de materiale multimedia), atunci va trebui sa echipati NAS-ul cu SSD-uri.

Daca, pe de alta parte, va intereseaza mai mult o solutie de back-up, atunci clasicele hard-disk-uri si o retea Gigabit sunt suficiente, utilizatorii putand opta pentru back-up automat, in afara orelor de lucru, caz in care viteza oferita este mai mult decat suficienta.

La capitolul temperaturi si nivel de zgomot, Asustor AS4004T ofera performante bune, datorita ventilatorului de 120mm. Astfel, temperatura hard-disk-urilor se mentine in limite confortabile, in timp ce nivelul de zgomot depinde mai mult de hard-disk-uri, decat de NAS, ventilatorul inclus in Asustor AS4004T fiind destul de silentios.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: