lab501.ro

Review – Asustor AS4004T – Un NAS 10Gigabit accesibil

Scris de: , in categoria: Retelistica, in 5 March, 2019.

Concluzii

 
Asustor AS4004T incearca sa ofere avantajele unei conexiuni 10Gigabit intr-o zona de pret accesibila, producatorul renuntand la o serie de functii in acest scop, cum ar fi conexiunea HDMI si posibilitatea de management direct, fara a fi necesara prezenta unui PC, sau procesorul quad-core prezent pe alte modele. Daca aceste compromisuri va afecteaza sau nu, depinde de scenariul de utilizare, mai precis de ce aveti de gand sa faceti cu NAS-ul.

Pentru un utilizator casnic, Asustor AS4004T este un NAS puternic si silentios, usor de configurat, care ofera performante foarte bune pentru task-urile clasice, cum ar fi mediu de back-up, centru multimedia, s.a.m.d. Avantajul, pe langa viteza in modul de lucru Gigabit, este posibilitatea de a utiliza NAS-ul intr-o retea 10Gigabit, caz in care putem folosi NAS-ul pe post de disk de lucru fara prea mari probleme.

Retineti insa, pentru asta vom avea nevoie atat de placa de baza si router 10Gigabit, cat si de SSD-uri in loc de hard-disk-uri. Indiferent pentru care dintre cele doua tipuri de utilizare veti opta, Asustor AS4004T este un NAS rapid, cu posibilitati avansate de configurare, fiind in acelasi timp usor de utilizat de catre incepatori. Nu in ultimul rand, la un pret de aproximativ 2000 RON, discutam despre un NAS cu un bun raport calitate / pret – sa nu uitam ca este vorba despre un NAS care poate adaposti 4 hard-disk-uri, pentru un total de pana la 56 TB spatiu de stocare!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: