lab501.ro

Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 29 August, 2019.

Asustor Nimbustor 4

 
In urma cu mai putin de o jumatate de an va povesteam despre Asustor AS4004T, un NAS 10Gigabit accesibil, echipat cu 4 bay-uri. La scurt timp dupa ce am testat AS4004T (in luna Mai), Asustor au lansat o gama noua de produse, pe numele sau Nimbustor, alcatuita din doua modele, mai precis Nimbustor 2 (AS5202T) si Nimbustor 4 (AS5304T), diferenta intre ele fiind data de numarul de hard-disk-uri suportate si de chipset-ul folosit.

Spre deosebire de modelele anterioare, acestea sunt gandite inclusiv pentru gameri, interfata capatand culori ceva mai agresive, in timp ce hardware-ul utilizat permite stocarea de stream-uri 4K HDR direct pe NAS, fara a afecta performanta jocului pe care il rulati in acel moment. De asemenea, Asustor Nimbustor 4 ofera decodare hardware 10-bit 4K HEVC/ VP9 10bit Profile2, precum si doua porturi LAN 2.5Gigabit care pot oferi o viteza de pana la 5Gigabit prin link aggregation.

Desigur, Asustor Nimbustor 4 foloseste aceeasi carcasa ca si in cazul modelului AS4004T, iar functionalitatea sistemului de operare este aceeasi, chiar daca aspectul este usor diferit. Totusi, de aceasta data avem de-a face cu un procesor quad-core de la Intel, precum si cu o conexiune HDMI pentru a utiliza NAS-ul fara ajutorul PC-ului, deci avem de-a face cu suficiente noutati incat sa merite sa aruncam o privire asupra celui mai recent lansat NAS Asustor.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

  1. Cred ca e o greseala, fie de exprimare, fie logica. Daca sistemul de operare e bazat pe Linux, nu are cum sa fie proprietar, poate e personalizat pentru aceste dispozitive, dar legal, trebuie sa existe sursa publicata. In schimb, daca e bazat pe ceva cu o licenta mai permisiva ca BSD, lucrurile pot sta altfel.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    M-am exprimat eu gresit – da, este bazat pe linux, interfata fiind proprietara

Lasa-ne un comentariu: