lab501.ro

Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 29 August, 2019.

Performanta

 
Din pacate nu dispunem de un router 10Gigabit in laborator, prin urmare nu putem testa performanta lui Asustor Nimbustor 4 in aceste conditii. Am testat insa performantele sale intr-o retea Gigabit LAN si trebuie sa recunoastem ca performanta de care Asustor Nimbustor 4 da dovada este foarte ridicata, acesta fiind unul dintre cele mai rapide NAS-uri testate de noi pana acum.

Daca doriti sa profitati la maxim de posibilitatile pe care Asustor Nimbustor 4 le ofera, veti avea nevoie de o placa de baza echipata cu o conexiune 2.5Gigabit, precum si de un router 2.5Gigabit, insa cerintele nu se opresc aici, deoarece viteza pe care o astfel de retea o ofera depaseste cu mult posibilitatile hard-disk-urilor clasice. Prin urmare, daca va intereseaza viteza (de exemplu, daca vreti sa utilizati Asustor Nimbustor 4 pe post de unitate de stocare conectata la retea accesata constant pentru diverse task-uri, cum ar fi procesare de materiale multimedia), atunci va trebui sa echipati NAS-ul cu SSD-uri.

Daca, pe de alta parte, va intereseaza mai mult o solutie de back-up, atunci clasicele hard-disk-uri si o retea Gigabit sunt suficiente, utilizatorii putand opta pentru back-up automat, in afara orelor de lucru, caz in care viteza oferita este mai mult decat suficienta.

La capitolul temperaturi si nivel de zgomot, Asustor Nimbustor 4 ofera performante bune, datorita ventilatorului de 120mm. Astfel, temperatura hard-disk-urilor se mentine in limite confortabile, in timp ce nivelul de zgomot depinde mai mult de hard-disk-uri, decat de NAS, ventilatorul inclus fiind destul de silentios.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

  1. Cred ca e o greseala, fie de exprimare, fie logica. Daca sistemul de operare e bazat pe Linux, nu are cum sa fie proprietar, poate e personalizat pentru aceste dispozitive, dar legal, trebuie sa existe sursa publicata. In schimb, daca e bazat pe ceva cu o licenta mai permisiva ca BSD, lucrurile pot sta altfel.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    M-am exprimat eu gresit – da, este bazat pe linux, interfata fiind proprietara

Lasa-ne un comentariu: