lab501.ro

Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

Scris de: , in categoria: Featured, Retelistica, in 29 August, 2019.

Constructie si dotari

 
Carcasa este aceeasi pe care am putut-o admira si in cazul modelului Asustor AS4004T, cu masca frontala fixata cu ajutorul unui sistem de prindere magnetic. Odata inlaturata masca frontala, avem acces la cele 4 slot-uri pentru hard-disk-uri, mecanismul de acces fiind simplu si intuitiv, la fel ca si mecanismul de fixare a unitatii de stocare in slot.

Pe latura din stanga gasim led-urile de stare, butonul Power, precum si un conector USB 3.1, in timp ce restul conectorilor sunt pozitionati pe latura din spate. Aici gasim doi conectori USB 3.1, 2 conectori 2.5Gigabit LAN, un conector HDMI, butonul de reset (pe care il putem accesa cu ajutorul unui ac), precum si conectorul alimentatorului. Tot aici este prezenta si o clema pentru prinderea cablului de alimentare de NAS, pentru a impedica deconectarea accidentala, precum si portul Kensington Lock, pentru asigurarea NAS-ului.

La fel ca si Asustor AS4004T, Asustor Nimbustor 4 este echipat cu un ventilator de 120mm care creeaza presiune negativa in carcasa. Aerul rece este introdus in carcasa prin partea inferioara a laturii frontale, acesta trecand printre hard-disk-uri in drumul sau spre evacuare. Fiind vorba despre un ventilator de 120mm, Asustor Nimbustor 4 este semnificativ mai silentios decat alte unitati echipate cu ventilatoare de dimensiuni mai mici.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Asustor Nimbustor 4 – AS5304T

  1. Cred ca e o greseala, fie de exprimare, fie logica. Daca sistemul de operare e bazat pe Linux, nu are cum sa fie proprietar, poate e personalizat pentru aceste dispozitive, dar legal, trebuie sa existe sursa publicata. In schimb, daca e bazat pe ceva cu o licenta mai permisiva ca BSD, lucrurile pot sta altfel.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    M-am exprimat eu gresit – da, este bazat pe linux, interfata fiind proprietara

Lasa-ne un comentariu: