Prezentare – Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2
Aplicatie
Cei care utilizeaza o bratara sau un ceas Xiaomi sunt familiari cu siguranta cu aplicatia Mi Fit. Ei bine, dragii mei, pentru orice altceva Xiaomi, hub-ul central, afla si omega, sau mai bine zis baza casei inteligente, este aplicatia Xiaomi Mi Home. Aceasta este compatibila cu orice de la aspiratoare, purificatoare, umidificatoare, termometru, senzori, surse de lumina inteligente, camere de supraveghere, prize inteligente, senzori de apa, de miscare, ventilatoare, aparate de aer conditionat, router-e, boxe, ceasuri, aparate de gatit, plite pe inductie, aparate pentru hranit animalele de companie, periute de dinti, biciclete, scutere sau imprimante.
Impresionant, nu-i asa? Ei bine, personal o folosesc pentru aspirator, un umidifcator cu ajutorul caruia am reusit pana acum sa tin in viata doi braduti de craciun in ghiveci pentru a-i planta ulterior la tara, respectiv senzorii de temperatura si umiditate pentru sufragerie, dormitor si birou. Si cred ca voi mai adauga un senzor pentru usa si fereastra, respectiv un purificator. Spun asta deoarece desi ar fi super util si un senzor de inundatii, acesta nu se afla momentan in oferta celor de la Xiaomi pentru Romania, iar la capitolele camere de supraveghere, respectiv aer conditionat, folosesc Reolink si Daikin. De gustibus…
Revenind la robotii si aplicatiile noastre, Xiaomi Mi Home este modul in care veti seta si controla Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2. Conectarea se realizeaza rapid, iar apoi avem la indemana o serie intreaga de optiuni. Putem controla aspiratorul manual, putem sa il pornim sau sa il oprim manual, putem sa il programam pentru a incepe curatarea in anumite momente ale zilei, putem defini zonele pe care le curata, respectiv zonele interzise unde aspiratorul nu are ce cauta si putem sa il punem sa invete harta casei, din meniul Map Saving Mode.
Cert este ca mititelul se adapteaza destul de repede oricarui tip de case (mai putin evident celor situate pe mai multe nivele), iar tot ce trebuie sa facem noi este fie sa il programam pentru o perioada specifica a zilei, fie sa il pornim si sa il lasam sa curete, alegand modul de curatare (Silent, Standard, Strong sau Turbo). Odata inceputa operatiunea, Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 nu mai necesita interventia utilizatorului, intorcandu-se singur la docking station pentru incarcare.
Desigur, nu este indicat sa aveti cabluri sau obiecte mici (monezi) lasate pe jos, iar Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 nu este echipat cu functie de golire automata a rezervorului de praf, drept urmare dupa fiecare curatare este recomandabil sa goliti rezervorul si sa curatati peria principala. Aplicatia ne indica de altfel cand trebuie sa schimbam periile sau filtrul de praf… pentru ca da, acestea sunt consumabile si necesita inlocuire dupa o anumita perioada de timp, in functie de regimul de utilizare.
Comentarii