lab501.ro

Prezentare – Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2

Scris de: , in categoria: Gadget, in 2 May, 2022.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2

 
Stiati ca primul aspirator autonom (robovac) a fost lansat in… 1996 de catre Electrolux? Modelul Elextrolux Trilobite nu arata foarte diferit de aspiratoarele robot ale zilelor noastre, insa nu era echipat cu un sistem de navigatie capabil sa ocoleasca obstacole. Si evident, nu era un dispozitiv smart, conectat la o reteta. Acest segment de piata a luat cu adevarat avant in urma cu 20 de ani, in 2002, cand o companie pe numele iRobot lansa modelul Roomba, care avea sa devina sursa de inspiratie pentru toti producatori care au intrat ulterior in acest domeniu.

Desigur, inca nu discutam despre aspiratoare inteligente, conectivitatea WiFi si controlul cu ajutorul unei aplicatii iOS sau Android facandu-si aparitia pe aspiratoarele autonome in perioada 2014-2015. Coincidenta, sau nu, in 2014 Xiaomi investeau masiv intr-un start-up denumit Roborock, acestia producand primul aspirator pentru Xiaomi (Xiaomi Mi Robot Vacuum) in 2016, cu doi ani inainte de a incepe productia sub brand propriu (Roborock).

De altfel, acestia produc in continuare modele de succes sub propriul brand, in timp ce Xiaomi au investit si in alte companii din domeniu, de exemplu Dreame, optand ulterior pentru comercializarea propriei game de produse, sub titulatura Xiaomi Mi Robot Vacuum.

Si in ultimii 5 ani am vazut mai multe produse din aceasta gama, acestea bucurandu-se de un real succes in tara noastra datorita raportului calitate / pret pe care il ofera, integrarii cu aplicatia Mi Home, care acopera un numar urias de produse si nu in ultimul rand usurintei in utilizare. Tocmai din acest motiv, in momentul in care Xiaomi au lansat seria Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 in Europa si ne-au intrebat daca suntem interesati sa il testam, raspunsul nostru a fost afirmativ.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: