lab501.ro

Trust GXT 180 Kusan Pro Gaming Mouse

Scris de: , in categoria: Periferice, in 4 April, 2018.

Constructie

 
Trebuie sa recunosc ca in momentul in care am scos mouse-ul din cutie aveam emotii. Desigur, in poze parea ca are forma pe care o apreciez eu, dar am mai intalnit cazuri in care produsul se simtea diferit. In momentul in care am observat schema de culori si textura materialelor am inceput sa ma linistesc.

Trust GXT 180 Kusan este acoperit cu un plastic gri, usor lucios, placut la atingere, in timp ce lateralele sunt construite dintr-un plastic mat, negru. Configuratia butoanelor este una clasica, cu butoanele back si forward pozitionate pe latura stanga si butonul pentru reglarea sensibilitatii pozitionat in spatele rotitei de scroll.

Daca nu ar fi acesta, sau skate-urile generos dimensionate, am putea avea senzatia ca avem de-a face cu un mouse de tip office, livrat impreuna cu un sistem brand. Totusi, aceasta senzatie este pur si simplu spulberata instant in momentul in care punem mana pe mouse si incepem sa il folosim.

Nu stiu cum sa explic asta fara sa par subiectiv, dar pentru mine lipsa briz-briz-urilor inutile, a formelor futuristice lipsite de ergonomie si a culorilor tipatoare este de multe ori o garantie a calitatii unui mouse de gaming. Spun asta pentru ca mousii high-end, indiferent daca discutam despre Logitech, Razer sau Roccat, se concentreaza pe senzor si pe forma indelung studiata si testata, nu pe artificii menite sa ia ochii cumparatorului.

Asta este o strategie specifica brand-urilor ieftine din China, sau producatorilor care nu au o pozitie solida in acest segment de piata. Pe principiul mouse de gaming, RGB, 39 RON la reducere… Hei, nu sta deloc in mana, dar uite ce luminite are! Si fie vorba intre noi si cei de la Trust au unele modele de acest gen in portofoliu.

Nu si Trust GXT 180 Kusan… ohohoho… acesta nici nu ar putea fi mai diferit de acest concept. Pe scurt, cu exceptia faptului ca este putin prea usor pentru gustul meu, Kusan pur si simplu se aseaza firesc in mana, precum un prieten vechi, avand exact forma pe care o apreciez eu. Rezistenta rotitei de scroll si a switch-urilor este exact asa cum imi place mie si per total Trust GXT 180 Kusan reuseste sa intre in panteonul acelor 5-6 mousi pe care ii pot utiliza oricat, oricand. In conditiile in care doar 5-6 modele au corespuns nevoilor si exigentelor mele in 12-15 ani… as spune ca asta este mare lucru!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: