lab501.ro

Review – HyperX Cloud Stinger Core Wireless & Cloud II Wireless 7.1

Scris de: , in categoria: Periferice, in 1 April, 2021.

Masuratori si teste

 
Metodologia noastra implica masurarea raspunsului in frecventa folosind standul de masurare miniDSP EARS impreuna cu programul Room EQ Wizard pentru generarea semnalului de test, calibrarea nivelului de semnal si realizarea graficelor. Pe langa factorul subiectiv, putem masura si raspunsul castilor, identificand eventualele probleme, precum si diferentele intre canale. miniDSP EARS este calibrat din fabrica, fiecare dispozitiv avand o serie prin intermediul careia se pot descarca fisierele de calibrare (separat de canale) atat pentru casti circum-aurale dar si intra-aurale. Liniaritate perfecta nu vom intalni nici chiar in cazul celor mai apreciate casti, insa testele practice coroborate cu graficul de frecvente ne vor arata mai bine imaginea de ansamblu.

Pentru masurarea raspunsului in frecventa, ambele casti HyperX au fost conectate la PC folosind dongle-urile USB din dotare. In mod ideal, raspunsul perfect ar fi fost de 84 – 85 dB la orice frecventa, insa, asa cum am explicat si mai sus, nici chiar cele mai laudate casti nu reusesc asta si oricum nu stiu daca ar fi pe gustul vostru o pereche de casti liniare.

HyperX Cloud Stinger Core Wireless au un comportament similar cu celelalte modele din seria de buget Cloud Stinger. Astfel, frecventele medii sunt usor in spate, ceea le confera o nota sonora orientata spre frecvente joase, o placere pentru pasionatii de muzica electronica si gameri. Evident, nu discutam despre casti dedicate audiofililor, insa volumul este puternic atingand putin peste 100dB la volum maxim, bass-ul este omniprezent, iar sunetul este in general placut, curat. Asa cum observam si din graficele de mai jos avem un raspuns crescut in intervalul 50 – 300Hz in timp ce intre 300Hz si 4000Hz avem o atenuare destul de mare, prin urmare am gasit si explicatia pentru nota sonora a castilor Cloud Stinger Core Wireless.
 


 

HyperX Cloud II Wireless 7.1 sunt total altceva, incepand de la prima atingere, continuand cu sunetul si terminand cu microfonul bi-directional de calitate. In afara de o cadere intre 3500Hz si 4500Hz, raspunsul in frecventa este extrem de liniar, poate cel mai liniar vazut pana acum. In practica avem de-a face cu un sunet echilibrat pe intreg spectrul de frecvente numai ca am sesizat anumite anomalii pe frecventele medii unde sunetul va fi lipsit de viata (cel mai probabil datorita cresterii si apoi caderii raspunsului de frecventa in domeniul 2000Hz – 5000Hz). Castile HyperX au impresionat intotdeauna prin bass-ul puternic, iar Cloud II Wireless 7.1 nu fac nota discordanta. Soundstage-ul si detaliile sunt la un nivel ridicat, peste majoritatea castilor de pe piata, insa nu impresioneaza (nici nu aveau cum, avand in vedere ca avem de-a face cu casti Wireless cu amplificator integrat).
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: