lab501.ro

Review – Epomaker Tide 75 QMK/VIA

Scris de: , in categoria: Periferice, in 21 October, 2024.

Concluzii

 

1 – Estetica

Avem de-a face cu o carcasa clasica, cu un aspect elegant si un finisaj superb, care ofera posibilitati nenumarate de personalizare, datorita utilizarii unui PCB hot-swappable.

2 – Materiale folosite

Epomaker Tide 75 QMK/VIA este construita dintr-un bloc de aluminiu 6063 prelucrat la CNC, in interiorul caruia gasim PCB-ul hot swappable cu o grosime de 1.2mm, precum si 5 straturi de material fonoabsorbant. Cu o greutate de 1.8Kg, discutam despre una dintre cele mai solide tastaturi pe care le-am testat pana acum, cu o calitate ireprosabila a constructiei.

3 – Functionalitate

Practic, avem la dispozitie orice ne-am dori, de la socket-uri hot-swap cu 5 pini, trei tipuri de conexiuni, buton de volum, respectiv un utilitar cu ajutorul caruia puterm personaliza majoritatea parametrilor functionali, pana la compatibilitate QMK / Via, ceea ce inseamna ca discutam despre o tastatura care va fi pe placul chiar si celor mai exigenti dintre noi.

4 – Disponibilitate

Epomaker Tide 75 nu este disponibila in magazinele din tara noastra, insa este in stoc pe site-ul producatorului, unde este comercializata pentru 139.99 USD, un pret absolut corect pentru ce ofera tastatura.

5 – Raport calitate / pret
 
Pentru 139 USD primim o tastatura solida, construita in intregime din aluminiu, cu un aspect si un feeling premium, care ofera multiple posibilitati de configurare, un PCB hot-swap cu socket-uri south-facing cu 5 pini, toate tipurile de conexiuni de care am putea avea nevoie, switch-uri de buna calitate si compatibilitate QMK/VIA, ceea ce inseamna ca discutam despre o tastatura care ofera un raport calitate / pret iesit din comun.

Personal Epomaker Tide 75 QMK/VIA m-a cucerit exact in acelasi mod in care a facut-o si modelul P75, fiindu-mi extrem de greu sa aleg intre cele doua modele. Poate si de aceea le-am configurat cu switch-uri si keycaps-uri diferite, pentru a avea senzatia ca am de-a face cu doua tastaturi, cand, de fapt, in linii mari experienta oferita de cele doua este extrem de similara, mai ales daca le echipam cu switch-uri silentioase.

Desigur, plate-ul din FR4 este mai putin flexibil decat cel din policarbonat, drept urmare Tide 75 nu flexeaza la fel de mult in timpul scrisului asa cum o face P75, iar garniturile din cauciuc sau silicon nu sunt montate, ceea ce inseamna ca per total Tide 75 ofera o experienta usor mai rigida, in timp ce P75 este mai flexibila si poate putin mai silentioasa. Pe mine ambele sau reusit sa ma convinga si va invit si pe voi sa le testati daca aveti ocazia, pentru ca discutam despre tastaturi cu adevarat deosebite.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: