lab501.ro

Review – ENDORFY Thock 75% Wireless Black

Scris de: , in categoria: Periferice, in 11 April, 2023.

Concluzii

 

1 – Estetica

ENDORFY au optat pentru un aspect sobru, minimalist, care poate fi personalizat insa cu usurinta, gratie iluminarii RGB. Personal acest aspect este unul pe gustul meu, fiind o tastatura “de adulti”, din punctul meu de vedere.

2 – Materiale folosite

Nu avem de-a face cu o constructie integral metalica, cu toate acestea carcasa tastaturii este foarte solida, iar formatul compact ajuta din plin la senzatia de inchegat pe care o avem in timpul utilizarii.

3 – Functionalitate

ENDORFY Thock 75% Wireless Black ofera socket-uri hot-swap cu 5 pini, trei tipuri de conexiuni, trei profile pentru dispozitive Bluetooth si buton rotativ, cu alte cuvinte avem de-a face cu o tastatura care puncteaza si la acest capitol, cu exceptia lipsei compatibilitatii cu VIA/QMK.

4 – Disponibilitate

ENDORFY Thock 75% Wireless Black nu este disponibila in magazinele din tara noastra in momentul de fata, insa din ceea ce stiu eu ar trebui sa isi faca aparitia destul de curand, alte versiuni fiind deja comercializate in tara noastra.

5 – Raport calitate / pret
 

Pentru aproximativ 80 EURO, primim o tastatura solida, cu multiple posibilitati de configurare, un PCB hot-swap cu socket-uri cu 5 pini, toate tipurile de conexiuni de care am putea avea nevoie, buton rotativ pentru volum, a carui functie poate fi schimbata cu usurinta si nu in ultimul rand switch-uri de buna calitate. Cu alte cuvinte, avem de-a face cu un raport calitate / pret excelent.

Si daca tot am mentionat switch-urile, trebuie sa intram putin in detaliu si la acest capitol. Cu o cursa totala de 3.6mm si o distanta de actuare de 1.8mm, Kailh Box Black sunt switch-uri liniare care necesita o forta ceva mai mare (60gf pentru actuare, 80gf pentru o cursa completa), oferind o experienta iesita din comun celor care sunt pasionati de switch-urile Black.

Practic, denumirea tastaturii nu este doar o gaselnita de marketing, sunetul fiind cu adevarat “thocky”, o buna parte din merit revenind si switch-urilor, dar si stabilizatoarelor lubrifiate din fabrica. Personal mi-as fi dorit ca tastatura sa nu fie echipata cu sigiliu pe surub, respectiv sa avem o folie de spuma montata in latura inferioara a carcasei, dar in afara de aceste doua aspecte nu prea am ce sa ii reprosez, atat functionalitatea, cat si senzatia pe care ti-o lasa in timpul utilizarii fiind absolut excelente pentru o tastatura din aceasta gama de pret.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: