lab501.ro

Review – Corsair Katar Elite Wireless

Scris de: , in categoria: Periferice, in 23 December, 2022.

Concluzii

 
Corsair Katar Elite Wireless este un mouse care cantareste doar 69grame, cu un design simplu, ce incorporeaza discret iluminarea RGB. Dimensiunea, arhitectura ambidextra si forma acestuia il fac potrivit pentru maini de dimensiuni mici si mijlocii, iar stilul de utilizare preponderent este de tip claw si fingertip. Atat producatorul, cat si specificatiile (tehnologia Quickstrike implementata impreuna cu senzorul Corsair Marksman de 26.000 DPI), il recomanda pentru jocuri gen FPS, Battle Royale, MOBA, constructia acestuia fiind una solida.

Am folosit mouse-ul zilnic pentru 2 saptamani, atat pentru activitati zilnice (articole, editare de poze, browsing, etc), cat si pentru jocuri. L-am folosit atat pe Wi-Fi conectat la un PC cat si un laptop cu Windows dar si pe Bluetooth conectat la un Macbook Pro. Polling rate-ul de 2000Hz si latenta redusa data de tehnologia Slipstream isi fac simtita prezenta, practic acesta comportandu-se ca un mouse conectat la USB cu fir, insa conectivitatea Bluetooth uneori ne da semne ca avem de-a face cu un mouse fara fir.

In concluzie, posibilitatile de personalizare prin intermediul utilitarului iCUE, flexibilitatea in conectivitate dar si beneficiul tehnologiei Slipstream fac din Katar Elite Wireless un mouse cel putin interesant. Cifrele de autonomie furnizate de producator sunt cuprinse intre 60 si 110 ore de functionare continua, aceasta estimare fiind valabila pentru scenariul in care iluminarea este oprita, aceasta scazand evident in functie de tabieturile fiecaruia. In practica, folosind conectivitatea WiFi prin Slipstream am obtinut in medie undeva la 45 – 50 ore de functionare continua, ceea ce este bine pentru un mouse atat de usor.

Sunt curioasa cum va evolua linia Katar pe viitor, eventual poate vor opta pentru un finish al corpului mouse-ului care este rezistent la amprente sau chiar paduri laterale cauciucate. De asemenea, ar fi extrem de folositor sa avem pe viitor in iCUE optiunea de a vedea durata de viata estimata a bateriei in functie de procentajul de incarcare si de scenariul de utilizare folosit in ultimul timp. 

Corsair Katar Elite Wireless poate fi gasit deja in magazinele din tara noastra in schimbul sumei de 400lei, ceea ce este semnificativ mai mult decat pretul de lansarea al Katar Pro Wireless de acum 2 ani. Intre timp insa preturile au luat-o oricum razna iar Katar Elite Wireless imprumuta multe din tehnologiile de varf folosite prima oara de Sabre RGB Pro Wireless Champion Series. Corsair Katar Elite Wireless este cel mai bun mouse din seria Katar, insa si cel mai scump. Dupa parerea mea merita incercat daca preferati un mouse ambidextru, performanta acestuia este una extrem de ridicata!

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: