lab501.ro

Corsair K70 RGB RAPIDFIRE MK2 SE – CHERRY MX Speed

Scris de: , in categoria: Periferice, in 3 September, 2019.

Constructie

 

Tastatura se comporta si se simte placut in mare parte datorita masivitatii date de sasiu, fiind destul de grea pentru o tastatura full-size (1.25kg), la care se adauga si efectul vizual al aluminiului aplicat pe intreaga suprafata.

In pachetul de accesorii gasim si wrist-pad-ul de culoare gri echipat cu o suprafata cauciucata extrem de fina si placuta la atingere, care se ataseaza prin intermediul unor cleme de corpul tastaturii. Pentru stabilitate, atat spatele tastaturii, cat si spatele pad-ului, prezinta insertii de cauciuc care vor oferi aderenta tastaturii in special in timpul sesiunilor de gaming.

Bineinteles, unghiul tastaturii se poate ajusta prin cele doua picioruse culisante. Pentru o estetica cat mai curata, dar si pentru o mai buna organizare, cablarea mouse-ului sau a altui periferic se poate face folosind unul din cele doua canale de cabluri din aceasta zona, conectand apoi cablul la portul USB Pass-through.

Tastele extra de pe rama superioara sunt similare cu cele de pe Corsair K95 RGB Platinum, avand in mare aceleasi functii. In partea dreapta avem butonul de volum si mute usor accesibile, imediat sub ele fiind pozitionate 4 taste multimedia. Cele 3 butoane din partea stanga se ocupa de schimbarea intre cele 3 profile, reglajul iluminarii (3 trepte de putere + oprit) dar si tasta win-lock, care dezactiveaza tasta Windows in timpul sesiunilor de gaming.

Tastele in sine au fost supuse procesului de dublu-injectie, acestea fiind fabricate din PBT – un plastic mai dur decat traditionalul ABS, aspect care le confera un plus de fiabilitate. Matrita folosita pentru acest proces limiteaza spatiul disponibil pentru caractere, drept urmare atat marimea cat si numarul de caractere au suferit modificari. Spre exemplu ENTER devine ENT, PRINT SCREEN devine PSC, HOME devine HME. Si blocului alfanumeric a suferit modificari, caracterele concentrandu-se pe un singur rand: 1!, [email protected], =+, /? s.a.m.d. De mentionat faptul ca acest profil OEM este valabil doar pentru versiunea SE, care este echipate cu taste PBT cu dubla-injectie, nu si pentru versiunile non-SE echipate cu taste standard.

Fiind o editie limitata, echiparea standard a acestei tastaturi nu este deloc intamplatoare, switch-urile Cherry MX Speed Silver RGB avand un timp rapid de raspuns (1.2mm) iar corpul translucid al acestora ajutand in difuzia iluminarii LED-urilor. Tastele mari folosesc stabilizatoare Cherry, motiv pentru care sunt mult mai usor de scos si de instalat.
 

Comentarii

2 comentarii la: Corsair K70 RGB RAPIDFIRE MK2 SE – CHERRY MX Speed

  1. kvarq a scris pe:

    pe negru nu apare editia SE?

  2. Bella Post author a scris pe:

    Nu, editia speciala este doar pe alb.

Lasa-ne un comentariu: