lab501.ro

Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

Scris de: , in categoria: Periferice, in 28 January, 2021.

Concluzii

 
Corsair K60 RGB Pro SE a fost folosita timp de o saptamana pe post de tastatura principala, atat pentru redactarea articolelor, cat si gaming ocazional in jocuri batranesti (UT, Quake III, Diablo III). Tastele PBT sunt excelente, pe langa durabilitate acestea vand si o suprafata texturata, ceea ofera un confort aditional in cazul sesiunilor prelungite de gaming. Switch-urile Cherry Viola au nevoie de un timp de adaptare daca venim direct de la Cherry MX, insa atunci cand tastam avem senzatia ca apasam pe niste mini bureti (destul de greu de descris feedback-ul pe care il au).

Profilul de raspuns al acestora poate fi caracterizat de 2 curbe liniare, una pana la punctul de actuare (2mm) unde avem nevoie de o forta de 45cN si alta de la punctul de actuare pana la punctul final al cursei (4mm) unde avem nevoie de o forta de 75cN (mai mare decat la MX Red ceea ce inseamna ca avem o revenire mai rapida pentru Viola). Ca si sunet mi se par mai silentioase decat MX Red, insa nota sonora este totusi ceva mai “plasticoasa” atunci cand tastam cu convingere. Daca tastam cu o forta moderata, adica suficienta cat sa ajungem la punctul de actuare, K60 RGB Pro SE este foarte silentioasa, practic nici nu zici ca ai de-a face cu o tastatura mecanica. Noile switch-uri nu au joc lateral sau alte probleme, stabilizatorii functioneaza cum trebuie iar lumina RGB se raspandeste foarte bine prin corpul translucid.

Switch-urile Cherry Viola sunt fabricate integral in Germania si dau o lovitura destul de puternica tasturilor mecanice bazate pe switch-uri asiatice, propunandu-si sa scoata de pe piata tastaturile cu switch-uri de tip membrana sau hibride. Corsair este primul producator care implementeaza switch-urile Cherry Viola si o face bine, K60 RGB Pro SE venind cu o constructie high-end, un palmrest magnetic cu spuma cu memorie dar si superbele tasta PBT cu dubla injectie.

Diferenta de pret fata de varianta normala este destul de mica (10$) prin urmare varianta SE este usor de recomandat, daca o gasiti in stoc in Europa (se poate comanda de pe Amazon totusi). Daca ar ajunge in Romania si daca ar fi sa ne luam dupa pretul la care gasim varianta non-SE la noi in tara, Corsair K60 RGB Pro SE ar costa aproximativ 700 – 750lei ceea ce este un pret destul de piperat pentru cea mai accesibila tastatura mecanica din gama. Cred ca importatorii din tara noastra au apasat de prea multe ori pe butonul de “+” in ceea ce priveste adaosul, pentru ca K60 RGB Pro SE comandata de pe Amazon ajunge la 560lei ,incluzand transport si taxe de vamale / import. Un pret foarte bun pentru o tastatura cu o asemenea calitate a constructiei si cu taste PBT insa din punctul meu de vedere Cherry Viola e un switch de tipul “hate it or love it”, mie unul mi-a placut insa lipsa simtului tactil si feedback-ul spongios este posibil sa deranjeze unele persoane.

Corsair nu dezamageste si ne ofera prin Corsair K60 RGB Pro SE o tastatura care nu lasa impresia de entry-level. Asteptam sa vedem si ce alte variante de switch-uri Cherry Viola mai ies pe piata, personal as aprecia o varianta cu un punct de actuare mai mic, precum si o varianta tactila. Cel mai probabil vom afla cat de curand, piata de tastaturi mecanice entry-level aflandu-se in plina dezvoltare. Pentru o prima impresie Cherry Viola sunt ceea ce trebuie, asadar trebuie sa le incercati cand va trece pandemia si veti ajunge intr-un showroom, sau chiar la un seminar marca LAB501…
 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

  1. Dor a scris pe:

    Drăguță tastatura, chiar sunt curios să experimentez noile switch-uri :) . Păcat că nu are memorie pentru macrouri, mi-ar fi plăcut ca toate funcțiile să fie disponibile fără aplicație. Faptul că se pot inlocui ușor switch-urile e un mare plus.
    Iar prețul, nici mie nu mi se pare că merită 700+ Ron… :(

Lasa-ne un comentariu: