lab501.ro

Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

Scris de: , in categoria: Periferice, in 28 January, 2021.

Specificatii

 

Interfata / Dimensiune cabluWIred USB / 1.8m
Dimensiuni (LxWxH)137mm x 441mm x 35mm
TasteCherry Viola
Taste macroNu
Taste multimedia Nu
IluminareDa, customizabila (16.8 milioane culori)
Porturi USB 3.0/ 3.1 Type-A
Anti ghostingFull key rollover/ 100% anti-ghosting
SoftwareiCUE
Memorie On-BoardDa (doar pentru iluminare)
Pret750 RON
AlteleWrist pad inclus


 

Noutatea absoluta in cazul lui Corsair K60 RGB Pro SE sunt switch-urile Cherry Viola, anuntate la inceputul anului trecut, la CES Las Vegas. Viola este un switch mecanic entry-level cu o arhitectura liniara in doi pasi, bazata pe tehnologia CrossLinear. Acesta poate fi caracterizata prin 2 curbe liniare, una pana la punctul de actuare (2mm) unde avem nevoie de o forta de 45cN si alta de la punctul de actuare pana la punctul final al cursei (4mm), unde avem nevoie de o forta de 75cN (mai mare decat la MX Red).

Desi tastele media nu sunt prezente fizic pe tastatura, functiile pot fi accesate mecanic prin intermediul tastei Fn (inclusiv functiile de iluminare care nu sunt marcate pe tasta pentru a nu le aglomera). Dupa cum era de asteptat, personalizarea celor mai importante aspecte sa realizeaza prin intermediul software-ului iCUE. Tastele PBT cu dubla injectie sunt rezistente la uzura (nu vor deveni lucioase), degetele adera bine pe suprafata lor, iar inaltimea normala a acestora completeaza de minune wrist-pad-ul comod si moale.

Desi cablul tastaturii nu este matisat, calitatea firului este buna, acesta terminandu-se cu un conector USB 3.0 Type-A. De asemenea, lungimea de aproximativ 1.8m este mai mult decat suficienta pentru a putea folosi lejer tastatura.

Functia anti-ghosting este prezenta si ea prin implementarea full key rollover ce poate inregistra apasarea simultana a tuturor tastelor, indiferent de viteza de tastare. Pretul de comercializare in Romania este de aproximativ 700 – 750 lei pentru aceasta versiune, in timp ce versiunea non-SE este ceva mai ieftina (600 – 650lei).

Comentarii

Un comentariu la: Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

  1. Dor a scris pe:

    Drăguță tastatura, chiar sunt curios să experimentez noile switch-uri :) . Păcat că nu are memorie pentru macrouri, mi-ar fi plăcut ca toate funcțiile să fie disponibile fără aplicație. Faptul că se pot inlocui ușor switch-urile e un mare plus.
    Iar prețul, nici mie nu mi se pare că merită 700+ Ron… :(

Lasa-ne un comentariu: