lab501.ro

Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

Scris de: , in categoria: Periferice, in 28 January, 2021.

Corsair K60 RGB Pro SE

 
Astazi ne vom delecta cu o tastatura lansata la sfarsitul anului trecut, mai precis cea mai accesibila tastatura mecanica din portofoliul celor de la Corsair, adica modelul K60 RGB Pro. In loc sa reduca la minim calitatea constructiei, sa elimine suportul software si alte astfel de compromisuri, cei de la Corsair au abordat diferit conceptul de tastatura de buget in anul 2020.

In primul rand au folosit in premiera switch-urile Cherry Viola, care optimizeaza costul de productie prin injumatatirea componentelor din interior, dar si prin montarea pe PCB fara cositorire. Momentan, pe piata este prezenta o singura versiune Cherry Viola cu comportament liniar (similar Cherry MX Red) dar vor mai aparea si alte modele, iar partea cu adevarat interesanta este ca se pot inlocui fara sa demontam sau sa lipim nimic.

K60 RGB Pro SE are co constructie high-end, cu o placa de aluminiu periat sub tasta, si switch-urile Viola optimizate pentru iluminare, constructia lor translucida imprastiind mai bine lumina. Noi am primit la test versiunea SE, care vine in plus cu keycaps-uri PBT cu dubla injectie si inaltime normala, dar si cu un palmrest magnetic si spuma cu memorie.

Versiunea K60 RGB Pro (non-SE) vine cu taste cu inaltime redusa din ABS, care sunt mai predispuse la uzura, dar si problematice din cauza suprafetei lor netede. In schimb, keycaps-urile PBT cu dubla injectie folosite pe modelul SE sunt mai rezistente la uzura si au o aderenta ridicata, datorita materialului texturat.
 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair K60 RGB Pro SE – CHERRY Viola

  1. Dor a scris pe:

    Drăguță tastatura, chiar sunt curios să experimentez noile switch-uri :) . Păcat că nu are memorie pentru macrouri, mi-ar fi plăcut ca toate funcțiile să fie disponibile fără aplicație. Faptul că se pot inlocui ușor switch-urile e un mare plus.
    Iar prețul, nici mie nu mi se pare că merită 700+ Ron… :(

Lasa-ne un comentariu: