Corsair Glaive RGB
Constructie
Primul lucru care ne sare in ochi consta in calitatea constructiei si a materialelor utilizate: corpul mouse-ului este destul de solid (potrivit celor ce prefera un periferic mai compact) si finisat cu o textura mata ce il face placut la atingere. Aceasta textura permite control asupra mouse-ului chiar si in cadrul sesiunilor de gaming prelungite, unde mana transpira si aluneca. Laterala din dreapta pastreaza acelasi finisaj calitativ si are imprimata o textura ce permite o aderenta foarte buna a inelarului si a degetului mic.
In configuratia standard, laterala din stanga pastreaza acelasi finisaj ca al corpului mouse-ului, avand o textura mata si fina. Laterala fiind interschimbabila, se poate inlocui cu usurinta cu una din cele doua extensii texturate incluse in pachet – eu o prefer pe cea apropiata de feeling-ul standard. Practic, Corsair Glaive RGB isi poate schimba forma conturului prin cele 3 laterale care pot fi inlocuite cu lejeritate datorita sistemului magnetic pe care sunt bazate. Dupa cum se poate observa, in toate zonele de interes s-a folosit material profilat pentru aderenta, aici incluzand si rotita construita din aluminiu si imbracata intr-un cauciuc cu nervuri.
Pe langa butoanele standard (Right click, Left click si Scroll), sub Scroll gasim butonul cu ajutorul caruia ajustam sensibilitatea (de la 100 DPI la 16.000 DPI) iar pe laterala din stanga avem butonul Forward si butonul Back. Exceptand butonul Left click, din interfata putem personaliza restul de 5 butoane (implicit si Scroll-ul) atribuindu-le functii complexe – spre exemplu eu am setat pentru butonul de Forward functia de Print Screen.
Corsair Glaive RGB este dotat cu 3 zone iluminate RGB, mai precis logo-ul, baza partii din fata precum si cele doua bare laterale. Rotita de Scroll nu este iluminata si drept sa spun nici nu simt nevoia de lumina in aceasta zona. Tot prin intermediul CUE putem selecta iluminarea cat si modul de iluminare pentru fiecare zona in parte.
Ajustarea rezolutiei este extrem de facila, avand 5 praguri cu sensibilitati prestabilite pe care le putem accesa prin intermediul butonului DPI aflat sub Scroll. Customizarea sensibilitatii se poate face prin intermediul CUE, unde putem seta praguri cuprinse intre 100 DPI si 16.000 DPI. Pentru a indica pragul ales, exista 5 linii iluminate in albastru – aceastea fiind singurele surse de iluminare ce nu poate fi schimbate.
Mai jos gasiti cateva poze cu cele doua laterale ce vin ca accesorii:
Sigur, nu se putea sa nu surprindem cateva cadre si cu Corsair Glaive RGB iluminat. Pentru poze am ales iluminare logo-ului cu roz, lateralele in verde iar cele doua fante din fata in alb.
Comentarii