Panasonic GH2 cu Lumix G Fisheye
Construcție și design
Panasonic GH2 are aceleași dimensiuni ca și GH1, mai exact 124x90x76 mm și este puțin mai grea decât GH1, cântărind 392 de grame (doar body-ul) sau 904 de grame (cu obiectivul 14-140, card și baterie). Deși greutatea cu tot cu obiectiv și baterie este similară cu a concurenței, dimensiunea carcasei este vizibil mai mică.
GH2 este fabricat din plastic, bine finisat, iar pe partea dreaptă „grip-ul” este susținut de un material cauciucat pentru aderență cât mai bună. Din spate putem vedea vizorul (și imediat în partea dreaptă a acestuia senzorul care închide LCD-ul și „aprinde” vizorul electronic), butonul de play pentru poze, cel de AF/AE lock și LCD-ul tactil cu ajutorul căruia putem accesa cele mai importante opțiuni. În stânga vizorului avem butonul prin care putem închide fie LCD-ul, fie vizorul electronic, în funcție de ce dorim să utilizăm.
Vizorul electronic oferă o perspectivă foarte bună, fiind foarte apropiat de dimensiunile vizoarelor prezente pe Canon EOS-1D Mark III (cu alte cuvinte este foarte apropiat de ceea ce oferă un DSLR full-frame, fiind mai bun decât vizoarele prezente pe camerele în format APS-C și Four Thirds).
Pe partea din dreapta avem rotița care ne ajută să facem browsing mai ușor prin meniuri, butonul de acces a celor mai importante opțiuni Q Menu și butonul de Display care arată sau ascunde diferite opțiuni pe ecran. Bineînțeles, avem și clasicele butoane în cruce, fiecare fiind un shortcut (ISO, WB, Fn3, Fn2).
Pe partea superioară a camerei avem destul de multe butoane, lucru foarte bun deoarece mi se pare mult mai simplu de rotit un buton pentru a seta o opțiune decât accesarea a trei meniuri software pentru a face exact același lucru.
De la stânga spre dreapta vedem rotița care setează atât focus-ul (manual, auto, continues auto sau single focus) cât și localizarea focus-ului (single, multi, tracking, face detection). Continuăm cu flash-ul și microfonul stereo, după care găsim meniul principal, mai exact rotița care găzduiește switchul ON/OFF și cea care ne permite să setăm modul single/continuous frame advance, exposure bracketing și self-timer-ul. Lângă acestea mai avem butonul roșu dedicat filmării și butonul customizabil Fn1.
Din punct de vedere al conectivității putem conecta camera fie printr-un cablu miniHDMI, fie printr-un cablu miniUSB.
Specificațiile complete pentru Panasonic GH2 le puteți găsi pe site-ul oficial.
Comentarii