lab501.ro

Corsair VOID Pro USB Dolby 7.1 RGB Premium Gaming Headset

Scris de: , in categoria: Gadget, Periferice, in 22 August, 2017.

Teste si concluzii

 
Am testat Corsair VOID Pro conectate la un sistem de ultima generatie (Kaby Lake) direct la un port USB 3.0 avand cele mai recente drivere instalate. Desi din specificatii par a avea aceleasi difuzoare ca si seria anterioara, VOID Pro vine cu o redare mai puternica a frecventelor joase, atat cantitativ cat si calitativ. In jocuri si filme acest lucru se simte, exploziile si efectele speciale capata o adancime suplimentara, ceea ce confera experientei o senzatie de realism. Efectul Dolby 7.1 este destul de bine implementat de Corsair, spatialitatea este destul de buna, dar as fi preferat ao amploare ceva mai mare pentru campul auditiv.

Trecand la muzica, ucrurile nu mai stau chiar la fel de bine, auditia pe Pure Direct producand un sunet anost cu o lipsa accentuata a frecventelor medii. Am creat un profil propriu si m-am jucat cu egalizatorul pana am gasit o configuratie care sa sune bine pe aproape orice gen muzical. Nu am putut scapa de lipsa detaliului si de usoara lipsa de claritate in zona frecventelor medii (instrumente, voce) dar rezultatul final este multumitor. Este cert ca audiofilii nu vor fi multumiti de VOID Pro, dar pentru o auditie muzicala ocazionala castile se descurca de minune.

Seria VOID Pro inlocuieste, incepand de astazi, intreaga gama de headset-uri a celor de la Corsair, pretul fiind identic ce cel al modelelor din vechea generatie (400 lei pentru modelul pe USB testat astazi). Calitatea frecventelor joase si suportul Dolby sunt atuurilor castilor VOID Pro atunci cand vine vorba de filme si jocuri, acesta fiind de altfel si segmentul tinta pentru ele.

Desi nu stralucesc la acest capitol, auditia muzicala devine posibila dupa ajustarea egalizatorului dar sunt sigur ca nimeni nu-si va cumpara VOID Pro strict pentru muzica. Microfonul reproiectat impreuna cu ergonomia / confortul in utilizare ridicate sunt imbunatatiri certe fata de generatia trecuta, imbunatatiri de care cei de la Corsair aveau nevoie pentru a duce familia VOID la urmatorul nivel. In aceste conditii, putem spune ca VOID Pro este o evolutie fireasca a vechilor modele, evolutie oferita la un pret accesibil pentru noi, cumparatorii.
 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: