lab501.ro

Compro IP90 Network Camera Review

Scris de: , in categoria: Gadget, Retelistica, in 26 December, 2013.

Compro IP90

 

Trebuie sa spun ca nu ma asteptam sa scriu un review la o camera de supraveghere pe NEXT, dar in acelasi timp trebuie sa recunosc ca ne-am facut un obicei din a testa si gadget-uri mai putin obisnuite de-a lungul timpului. In plus, nu am mai folosit pana acum o astfel de camera si eram curios sa vad care ar fi diferentele fata de o camera web obisnuita, atat din punct de vedere al performantelor hardware cat si software.

Compro este companie din Taiwan, fondata in 1988, care se ocupa in principal cu comercializarea de produse pentru supraveghere (camere, senzori etc) si cu produse destinate nisei PC-TV. Compro IP90 este o camera de supraveghere situata in zona de mijloc a gamei de produse Compro, fiind destinata utilizatorilor amatori sau celor care au avut o camera entry-level. Nu stiu care vor fi rezultatele testelor insa, din punct de vedere al dotarilor hardware (Audio in/out, Mic in/out, slot microSD, ethernet, USB 2.0) si al optiunilor software, IP90 cu siguranta se incadreaza in zona mainstream. Pretul acestei camere de supraveghere este de aproximativ 600-650 de lei.

Inainte de a trece mai departe, mentionez cele mai importante specificatii ale camerei (lista completa cu specificatii poate fi gasita pe site-ul oficial Compro):

  • Senzor – 1/3″ progressive scan CMOS 2 megapixeli;
  • Lentile – distanta focala 4.0 mm, F1.5, 1/5 ~ 1/16000 sec, IR, focus ajustabil, zoom digital 10x, unghi de vizualizare 60° orizontal;
  • Focalizare – 0.5 m ~ INF;
  • Iluminare minima – IR Mode: 0 lux (6 LED-uri IR in total; eficienta pana la o distanta de pana la 8m); Color Mode: 1.0 lux;
  • Video – H.264 ( MPEG-4 Part 10), Motion JPEG, MPEG-4 Part 2;
  • Rezolutie – 160×120, 320×240, 640×480, 1280×720, 1280×1024, 1600×1200;
  • FPS – 30 @ 1280×720 (720P), 15 @ 1600×1200 (UXGA);
  • Streaming – Dual video streaming, H.264 sau MJPEG/MPEG-4;
  • Audio input/output, audio bidirectional cu suport pentru microfon (S/N ratio 58 dB, 50-10000hz ) difuzor (660mv), compresie G.711 PCM 64Kbit/sec
  • Retea: TCP/IP, HTTP, UDP, FTP, ICMP, ARP, DHCP, NTP, DDNS, DynDNS, UPnP, RTP, RTSP, RTCP, SMTP, IGMP, 3GPP, IPv4

compro-ip90-1

Comentarii

7 comentarii la: Compro IP90 Network Camera Review

  1. Ciobanu Mihai Cosmin a scris pe:

    ar fi fost ceva daca fabricau si o versiune de exterior rezistenta la intempereri.. Interesnat review.. ceva nou :)

  2. Pe piata sunt solutii de integrare sisteme de securitate care permit integrarea acestor DVR-uri intr-un sistem mai complex, integrat la nivel sofware, astfel incat sa se realizeze un set de functii unitare de detectie, alarmare si supraveghere video. Astfel de solutii pot fi proprietare : o singura companie furnizeaza toata gama de sisteme ( detectie efractie , control acces CCTV, detectie incendiu), sau este posibil ca diversi alti producatori sa adopte in solutiile lor alte tipuri de sisteme astfel incat solutia finala sa fie compatibila cu o gama mai larga de modele. Exista, desemenea, producatori de software, care folosesc o baza « open-source » ce permit altor terti integrarea la nivel sofware cu produsele lor.

  3. Doru a scris pe:

    Salut!

    Am acest model de camera cat si modulul wireless. Pot confirma faptul ca se vede destul de bine dar si ca interfata lasa de dorit. E utilizabila si pe firefox daca e instalat VLC plug-in. Insa o data camera configurata nu am mai utilizat-o, fiind posibil sa obtin stream-ul direct din VLC de exemplu.

    Mi-ar fi placut mai multe detalii legate de flexibilitatea in utilizare, de exemplu pe smartphone, intr-o retea cu alte dispozitive, cat si legate de stabilitate.

    Singura mea problema e ca modulul wireless e incompatibil cu router-ul Asus RT-N13U rev B2, conexiunea wireless catre camera pierzandu-se dupa cateva minute. Nu mai zic ca router-ul asigneaza implicit acelasi IP camerei atat pe wired cat si pe wireless chiar daca sunt conectate ambele interfete in acelasi timp…

    Am mai obtinut si 2 blocaje, serverul de streaming de pe camera “murind” subit si aparent fara cauza clara in timp ce verificam setarile.

    Legat de stabilitate, va merge bine timp de cel putin cateva ore, mai mult nu am avut rabdare sa o las, eu dorind sa o utilizez wireless.

    Camera continua sa trimita audio/video chiar si cand aveam router-ul aglomerat. VLC (ata pe desktop cat si pe iPad) e destul de inteligent sa renunte la bucatile incomplete (frame drop).

  4. Doru a scris pe:

    Alte aspecte ce pot fi luate in considerare in analiza unei camere IP: motion detection, audio detection, application support, profile de streaming, modalitate de avertizare (HTTP, email, ftp, SMS, I/O etc. pentru diferite reguli cat si flexibilitatea in configurare a acestora), raport trafic/calitatea imaginii, securitate (OS, serverele instalate – apache/boa pentru HTTP, gstreamer/home made pt streaming etc.), usurinta in a depista probleme (un nivel ridicat de informatii prezente in log-uri poate ajuta in diagnoza pe cand doar o linie sau doua nu sunt de ajutor in majoritatea cazurilor), back-up si restore…

  5. Hyadum a scris pe:

    Sincer mie camera mi se pare slaba, mai ales la pretul asta. Dar asta tinde sa fie o problema generala cu camerele de supraveghere. Parca nu se vrea sa se scoata produse de calitate. Tehnologia folosita pare de acum 15 ani. Exista camere foto low end compacte care filmeaza la 16MP full HD care costa mai putin decat camera asta, si au aceeasi dimensiune la senzor.

  6. Cain a scris pe:

    Poate recomanda cineva alternative mai bune la aceasta camera in aceeasi bani? Prin prisma lipsei mele de experienta camera pare destul de ok si chiar ma gandesc sa o achizitionez. Multumesc anticipat!

  7. nando a scris pe:

    Eu am compro IP70, foarte asemanatoare, filmeaza maxim la 1280×1024 cu 15 FPS. Ziua e OK, dar noaptea e jale. Orice obiect aflat in miscare, masini, oameni, e atat de blurat incat e imposibil de recunoscut chiar si cu IR pornit (shutter speed -ul minim e 1/5 s, dupa parerea mea mult prea slab pentru “a prinde” decent obiecte in miscare).

    Mi-a fost imposibil sa obtin imagini in Firefox sau Chrome desi aveam VLC plugin instalat si verificat. Doar pe internet explorer merge cu pluginul VLC. Software-ul camerei e foarte slab calitativ. Mereu pierdeam legatura camerei video, in schimb am gasit unul care functioneaza ireprosabil: iSpy.

    Daca se intrerupe legatura cu calculatorul, camera continua sa inregistreze pe SD card dar in mod continuu, fara sa tina cont de detectarea miscarii si va face filme cu lungimea de fix 1 ora. Daca revine legatura de retea, filmul aflat in inregistrarea curenta va avea ultimele cca. 20 minute pierdute (camera are o memorie swap pe care nu o va mai scrie la filmul curent pe card, cand revine legatura la retea cu calculatorul). Pe cablu, intre camera si PC am obtinut o viteza de transfer intre 500 – 800 KB/sec. Filmele de pe SD card pot fi descarcate doar 1 cate 1. Nu merge sa selectezi mai multe si sa dai comanda descarca. Ai 100 de filme, repeti comanda de 100 de ori. Nu scrie data si ora pe cadrele filmate.

    Filmatul noaptea, in curte sau parcare, prin geamul de la camera, cu IR-ul pornit, e misiune imposibila. Infrarosiile se reflecta in geam facand imposibila filmarea.

Lasa-ne un comentariu: