lab501.ro

AppleTV 2012 – iOS streaming device

Scris de: , in categoria: Gadget, in 6 July, 2012.

Sistem de operare

Apple TV foloseste o versiune modificata de iOS, 5.1.1 fiind cea mai recenta. Interfata acestuia este oarecum similara cu iOS-ul pe care il putem intalni pe iPhone sau iPad. Incercarea de a unifica diferitele tipuri de interfete prezente pe Mac-uri si iDevice-uri este tot mai evidenta, pe Mac-uri se va vedea odata cu aparitia noii versiuni de OS X Mountain Lion. iOS-ul de pe Apple TV simuleaza destul de bine sentimentul de familiaritate pentru utilizatorii de iPhone sau iPad astfel incat utilizarea meniurilor si a functiilor prezente pe Apple TV este cat se poate de simpla si fireasca pentru acestia.

Interfata este construita cat se poate de simplu, se bazeaza pe icon-uri mari, meniuri relativ putine, bine organizate in categorii si sub-categorii, singurul repros pe care il am aici fiind legat de lipsa suportului pentru tastatura (fie aceasta conectata prin Bluetooth sau alte tipuri de conexiuni).

AppleTV ofera suport pentru continut video la o rezolutie maxima de 1920×1080 de pixeli (adica FullHD), iar codec-urile suportate sunt H.264 – 1080p @ 30FPS, MPEG-4 – 720×432 (432p) sau 640×480 @ 30FPS si Motion JPEG – 720p @ 30FPS. In mod normal Apple ofera prin iTunes acces la filme sau seriale cu un bitrate de 4 Mbit/s (H.264 720p) sau filme Blu-ray (1080p H.264 sau VC-1) encodate la 40 Mbit/s, insa, nu si pentru utilizatorii din Romania.

Din punct de vedere audio, cipul de pe AppleTV este capabil sa ofere sunet 7.1 surround precum si Dolby Digital 5.1. Exista suport pentru standardele HE-AAC (V1), AAC (16–320 kbit/s), FairPlay protected AAC, AC-3 Dolby Digital pass-through, MP3 (16–320 kbit/s, with VBR), Apple Lossless, AIFF si WAV. Remarcam lipsa suportului pentru FLAC, codec care este in continuare, in mod oarecum de neinteles, lipsit de suport pe platformele Apple.

Dupa conectarea device-ului la reteaua wireless, prin intermediul AirPlay, continutul de pe iPhone, iPad, MacBook sau PC (prin iTunes) poate fi rulat pe TV-ul la care este conectat AppleTV-ul. Dupa cum se poate vedea si in screenshoturile de mai jos, continutul prezent in iTunes pe alte computere poate fi rulat pe TV fara nicio problema, fie ca vorbim despre imagini, muzica sau continut video. Singura problema este faptul ca iTunes trebuie sa fie deschis, in caz contrar AppleTV-ul nu va detecta continutul librariei iTunes de pe acesta.

Streaming-ul de continut multimedia se poate face de pe orice device Apple cu iOS 4.3, insa, mirroring-ul si rularea AirPlay Dual Screen necesita un iPad 2 sau iPhone 4S.

In imaginile de mai jos puteti vedea meniurile principale din sistemul de operare de pe AppleTV, precum si aplicatiile disponibile in mod standard pe acesta.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: