lab501.ro

Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 17 May, 2012.

In cadrul unui eveniment de presa, Samsung Mobile Romania a lansat ieri si la noi in tara, Samsung Galaxy S III. Desi principalele detalii ale varfului de gama de la Samsung au fost dezvaluite inainte de lansare prin nenumaratele zvonuri iar ulterior prin lansarea oficiala din Londra de pe 3 mai, exista in continuare cateva necunoscute, cum ar fi calitatea constructiei, calitatea ecranului, a sunetului, camera foto si evident software-ul folosit.

In cadrul evenimentului de ieri, desi au fost destul de multe smartphone-uri Galaxy S III prezente, toate erau protejate de un sistem antifurt, exact ca si in magazinele operatorilor de telefonie mobila, lucru ce a facut destul de anevoioasa testarea smartphone-ului. Trecand peste acest fapt, putin cam dubios dat fiind ca era totusi un eveniment pentru presa IT, am reusit sa arunc o privire mai atenta asupra ecranului, sistemului de operare si carcasei lui Samsung Galaxy S III.

In primul rand, varianta pe alb arata mult mai bine decat cea albastra, totodata, constructia este cat se poate de solida, iar la modelul alb nici nu exista impresia de “plastic ieftin” care a reiesit din unele imagini. De asemenea, marginea argintie, ecranul si formele rotunjite nu arata deloc rau, ba chiar mi s-a parut ca ar arata mai bine in realitate decat in unele imagini. Referitor la imaginile de presa si reactiile referitoare la design aparute imediat dupa lansare, acestea trebuie trecute si prin prisma asteptariilor exagerate create de un hype foarte mare. Cu toate acestea, avand fata in fata HTC One X si Samsung Galaxy S III, chiar nu pot spune ca imi place mai mult SIII ca design.

De asemenea, ecranul de 4.8 inch AMOLED cu o rezolutie de 1280×720 pixeli (306 ppi) si matrice Pentile RGBG, nu este mai bun decat SLCD-ul prezent pe HTC One X decat in unele conditii specifice in care AMOLED-ul este recunoscut ca fiind superior. Desi nu este cea mai buna alegere, matricea RGBG, datorita rezolutiei HD nu este deranjanta sau observabila de catre un utilizator obisnuit.

In partea superioara a ecranului se poate vedea si camera foto secundara de 2 megapixeli destinata apelurilor video, care este un binevenit upgrade de la cele standard de 0.3 megapixeli. Camera principala, de 8 megapixeli nu a putut fi testata din cauza sistemelor antifurt in care erau prinse toate smartphone-urile.

Sistemul de operare Android 4.0.4 impreuna cu noul TouchWiz UI 5.0 “Nature” nu ofera prea multe lucruri inedite, interfata fiind similara, in unele cazuri chiar identica, cu versiunea precedenta de TouchWiz. Evident, sistemul de operare se misca foarte bine, lucru deloc surprinzator date fiind specificatiile hardware.

 Galaxy SIIILumia 900Lumia 800One XGalaxy SIIiPhone 4S
Pret2800 leiN/A1500 lei2650 lei1870 lei2700 lei
Dimensiuni136x70x8,6 mm | 133g128x69x12mm | 159g116x61x12mm | 142g134x70x8,9 mm | 130g125x66x8,5 mm | 130g115x58x9,3 mm | 140g
Display4,8", HD SuperAMOLED, 1280x720, 306 ppi4,3", AMOLED, 800x480, 217 ppi3,7", AMOLED, 800x480, 252 ppi4,7", SuperLCD 2, IPS, 1280x720, 316ppi4,3", SuperAMOLED Plus, 800x480, 218ppi3,5", IPS, 960x640, 326ppi
Procesor1,4 GHz, Exynos Quad-Core1,4 GHz, Qualcomm, Single-core1,4 GHz, Qualcomm, Single-core1,5 GHz, Tegra 3, Quad-core1,2 GHz, Exynos, Dual-core800 Mhz, A5, Dual-core
GPUMali-400MPAdreno 205Adreno 205ULP GeForceMali-400MPPowerVR SGX
Memorie1GB512 MB512 MB1GB1GB512 MB
Stocare16/32/64 GB + microSD16GB16GB32GB16/32GB + microSD16/32/64GB
Camera8MP8MP8MP8MP8 MP8 MP
SoftwareAndroid 4.0.4 + TouchWizWindows Phone 7.5Windows Phone 7.5Android 4.0Android 2.3 + TouchWiziOS 5.1
Baterie2100 mAh1830 mAh1450 mAh1800 mAh1650 mAh1430 mAh

Mai multe detalii vom putea obtine dupa ce vom primi smartphone-ul la review. Dupa testele de rigoare, vom reveni evident cu toate detaliile relevante despre noul varf de gama de la Samsung – lucru care se va intampla probabil spre sfarsitul saptamanii viitoare.

Comentarii

15 comentarii la: Samsung Galaxy S III lansat oficial in Romania

  1. olah a scris pe:

    era normal sa fie securizate…serios acum…ce te asteptai sa ti le dea moca…sa fim seriosi! Astept un review in detaliu. Spor!

  2. George Grigorita Post author a scris pe:

    Nu, ideea era sa lase device-urile cat mai libere ca sa le poti intoarce pe toate partile, sa le poti analiza cat mai bine. Nu era totusi un eveniment free for all unde putea intra oricine, era strict pentru presa, adica o conferinta unde s-a venit cu invitatie si unde exista o evidenta clara a cine e acolo si de ce.

  3. Bine ca are butoane, Pacat ca GNexus are doar soft buttons.

  4. Olah – cand chemi presa sa ii arati ceva nu e cazul sa iti securizezi produsele ca la Carrefour. E chiar lame faza asta…

  5. olah a scris pe:

    dar e prima data cand se intampla asta?!? Nu stiu, intreb ca nu am participat la intalniri cu presa desi chiar va invidez ca ati fost acolo, cu sau fara sist.antifurt!:)

  6. George Grigorita Post author a scris pe:

    Nu e prima data, difera situatia in functie de companie. Nici aici nu e pe de-a intregul vina companiei de PR sau a Samsung, terminalele erau de primite de la Vodafone, cel mai probabil astea au fost conditiile in care le-au livrat. Cum ziceam si mai devreme, chestia asta nu e atat de importanta, mult mai importanta ar fi problema lipsei sample-urilor pentru review, in timp util.

  7. olah – eu personal nu am participat pana acum la nici o conferinta unde produsele sa fie securizate in acest fel.

  8. olah a scris pe:

    mult a fost putin a ramas:)

  9. Pavel a scris pe:

    Fara suparare George aspectul de design conteaza prea putin, cel putin in opinia mea, pentru ca am citit reviewuri in care apareau si scoruri in benchmarkuri care in dreptul SIII erau si cu 50% mai bune decat la One X. Eu cred ca performantele primeaza, designul e o chestie de preferinta personala….

  10. George Grigorita Post author a scris pe:

    De acord, design-ul tine de preferintele fiecaruia si performantele sunt cele care conteaza. Insa, ce ne facem cu faptul ca acele performante inregistrate de One S (snapdragon s4-dual-core) si One X (tegra 3 quad-core) nu vor fi folosite in majoritatea cazurilor nici macar la 50%? Nu neaparat din cauza obiceiurilor utilizatorilor ci din cauza ca nu sunt aplicatii atat de solicitante. Iar daca ar fi ce ne-am face cu faptul ca bateria s-ar epuiza in maxim o ora?

    Design-ul chiar daca este un aspect subiectiv, conteaza, mai ales la acest gen de produse, foarte mult. Apple de aceea a ajuns unde este acum: datorita designului in primul rand si abia in al doilea rand pentru performante.

    Apoi, design-ul este important nu numai la produsele de acest gen care implica foarte mult simtul vizual si tactil, chiar si la procesoare sau placi video unde ai spune ca doar performanta pura conteaza, design-ul industrial, modul in care sunt concepute traseele si cum circula datele sunt elemente care determina performantele intr-o oarecare masura – uneori destul de mare.

    La S3 design-ul nu este urat, adica, nu design-ul in sine merita criticat ci calitatea materialelor. Atunci cand platesti 2700 de lei pe un smartphone te astepti ca acesta sa ofere cat de cat o siguranta in utilizare, sa stii ca daca il scapi pe jos nu se sparge din prima. Bine ca HTC poate sa ofere o carcasa de aluminiu pe un telefon de 1300 de lei (HTC One V) dar Samsung pune un plastic ieftin pe spatele lui S3.

  11. breazu a scris pe:

    tocmai ce mi-am achizitionat si eu acest telefon si pot spune ca tot ce am citit despre el s-a “adeverit”! Forma si designul altereaza senzatia de telefon mare…cand o sa il luati in mana chiar o sa obeservati acest detaliu! Singura chestie revolutionara este ca se poate incarca wireless! In rest s-a lucrat la fineturi! OS, procesorul si functiile cu care vine il diferentiaza net fata de ceea ce se gaseste la ora actuala pe piata!

  12. Sabin a scris pe:

    De aproape o luna tot urmaresc subiectul SIII am vazut si am citit o multime de reviewuri si cam toate trec la capitolul minusuri designul si materialele… in weekend am intrat in magazinul uneia dintre companiile de telefonie care il au in oferta si mie mi-a placut designul e placut si plasticul capacului nu are aspect cheap, nu e alunecos, nu am avut nici o secunda senzatia ca il pot sacapa… cred ca inainte sa-i punem o eticheta ar trebui sa-l vedem in realitate.

  13. iPhone sau HTC One X ai vazut in realitate? Nu e rau S3, e doar mediocru, dar nu se compara cu alte telefoane la acelasi pret (strict prin prisma materialelor vorbim, performanta, camera, etc sunt altceva).

  14. Sabin a scris pe:

    @Monstru
    La care iPhone te referi? Eu personal nu iau in calcul nici un model iPhone pentru ca din punctul de vedere al performantelor sunt mult depasite, One X are o carcasa care ofera o senzatie mai robusta, dar o sa ma repet materialele SIII nu mi-au lasat nici macar o secunda senzatia de ieftin.

  15. iPhone 4S. Si nu ma refeream la performante ci la finisare, ca despre asta era vorba :)

Lasa-ne un comentariu: