lab501.ro

MWC 2014 – DTS Headphone: X

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 February, 2014.

Desi nu credeam sa zic asta, una dintre cele mai interesante experiente traite vreodata in ceea ce priveste sfera audio. Tehnologia Headphone: X nu este chiar noua, ea fiind prezenta pe piata de cateva luni, fiind implementata in cateva modele de casti.

Asadar nu va voi povesti despre tehnologia in sine, ci mai degraba despre legatura ei cu dispozitivele mobile precum si despre experienta mea in cadrul demo-ului de la standul DTS in cadrul MWC 2014. DSP-ul responsabil pentru procesarea necesara este integrat in toate SoC-urile Qualcomm de ultima generatie, dar pentru activarea tehnologiei trebuie ca producatorul dispozitivului sa incheie un acord cu DTS (logic, nu?).

Primul telefon ce vine cu tehnologia DTS Headphone: X activa este Vivo Xplay3s anuntat la sfarsitul anului trecut, dar am inteles ca si Allview va suporta aceasta tehnologie prin intermediul V1 Viper S datorita integrarii chipset-ului Snapdragon 400. Software-ul furnizat de DTS detecteaza atunci cand conectam un dispozitiv la jack-ul de casti si ne intreaba prin intermediul unui pop-up ce am conectat, permitand astfel incarcarea profilului corespunzator.

La proba practica am putut compara un sistem Focal 7.1 cu o pereche banala de casti Sennheiser conectate la Vivo Xplay3s si pot spune cu mana pe inima ca nu am auzit diferenta, ba chiar am insistat ca sunt pacalit si ei au dat drumul la sistemul 7.1 in timp ce castile erau oprite. Apoi am ridicat una din casti de pe ureche si am vazut ca…. m-am inselat! Am vazut filme, m-am jucat si am ascultat muzica, totul intr-o spatialitate si imersiune deosebita.

Concluzia este ca DTS Headphone: X ar putea fi un criteriu important in achizitia urmatorului meu smartphone si vreau asa ceva si pe desktop acum, asadar ma duc sa caut sa vad ce casti au asa ceva integrat pentru ca am auzit ceva de un model de Turtle Beach :).

_MG_7088

_MG_7089

 

_MG_7094

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: