lab501.ro

Lansare oficiala – Toshiba Portégé Z830

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 May, 2012.

Astazi a avut loc prima intalnire oficiala dintre jurnalisti si reprezentantii Toshiba pentru prezentarea oficiala a Ultrabook-ului Portégé Z830 in Romania – cu toate ca acesta a aparut de ceva vreme in magazinele online de la noi (pretul variind in functie de configuratie de la 4000 la 4700 de lei). Cu o greutate de aproximativ 1,12kg si cu o grosime de numai 16 mm, seria Portégé Z830 se evidentiaza drept cea mai usoara solutie Ultrabook. Desi m-am asteptat ca datorita dimensiunilor foarte mici, ultrabook-ul sa nu include o varietate prea mare de porturi, m-am inselat, acesta are un port USB 3.0, doua USB 2.0 si cate un port HDMI, VGA, LAN, slot card-reader si suport pentru WiDi. Pe de alta parta datorita faptul ca este foarte subtire, ecranul “flexeaza” destul de tare si implicit apar pete pe ecran destul de usor de la atingerea carcasei exterioare.

Portégé Z830 este dotat cu procesoare din a doua generatie Sandy Bridge si poate avea pana la 6 GB de memorie RAM DDR3 iar ca stocare este oferit un SSD de 128GB. Carcasa ultrabook-ului este construita din aliaj de magneziu cu o structura de fagure, care ii ofera o buna absorbtie a socurilor, rigididate crescuta si rezistenta la apasare. Ecranul este mat si are o dimensiune 33,8 cm (13,3″) folosind un panel TN. Difuzoarele stereo Dolby Advanced Audio speram ca ofera aceeasi calitate pe care au avut-o si cele de pe HP Folio, tot cu Dolby Advanced Audio.

Tastatura are iluminare (in doua trepte), este rezistenta la lichid si pare sa fie bine construita. Touchpad-ul mi s-a parut destul de mic si inghesuit, impresie data si de faptul ca toate LED-urile de pe ultrabook au fost concentrate in partea inferioara a touchpad-ului impreuna cu cele doua butoane ale acestuia si cititorul de amprente.

Pentru promovarea acestui ultrabook, Toshiba a lansat o campanie ce cuprinde o aplicatie dedicata pe pagina oficiala de Facebook a Toshiba Romania, in sub-pagina Toshiba Weight. Competitia se deruleaza in perioada 3 – 23 mai, iar orice utilizator de Facebook cu varsta de peste 18 ani este invitat sa posteze fotografii ale laptop-ului personal pe un cantar, demonstrand astfel adevarata greutate a sistemului. Castigator va fi desemnat participantul care detine laptopul cel mai greu, iar acesta va fi rasplatit cu un model Ultrabook Portégé.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: