lab501.ro

Review – Huawei MatePad T8 – Mai avem nevoie de tableta in 2020?

Scris de: , in categoria: Tablete, in 24 July, 2020.

Huawei MatePad T8

 
In Februarie se vor implini 10 ani de cand am inceput sa lucram la dezvoltarea a ceea ce avea sa devina ulterior NEXT LAB501, cel de-al doilea site din portofoliul LAB501, dedicat telefoanelor mobile, notebook-urilor si gadget-urilor. Avea sa treaca un an pana la lansarea oficiala, in 2012, iar de atunci si pana acum am publicat 508 articole, dedicate produselor care nu isi au locul pe LAB, printre procesoare si placi video.

De departe cea mai populara categorie a fost cea a smartphone-urilor, cu 169 de articole si peste 200 de produse testate pana acum, urmata de gadget-uri (111 articole) si notebook-uri (99 articole). Si totusi, una dintre cele mai populare categorii in momentul lansarii site-ului, categorie in care am testat 42 de produse, era cea a tabletelor. Va amintiti cu totii, desigur, nebunia de la inceputul decadei trecute, cand toti producatorii lansau tablete pe banda rulanta, aceasta fiind la un moment categoria de prodse cu cea mai mare crestere de la un an la altul.

Ei bine, am testat zeci de tablete intre 2011 si 2014, apoi lucrurile au inceput sa se schimbe, astfel incat, in 2015 am testat o singura tableta, iar de atunci si pana acum, acest tip de produse nu si-a mai facut aparitia in paginile noastre. Cu alte cuvinte, nu am mai testat o tableta de 5 ani de zile.

Evident, acest lucru ridica o intrebare – ce s-a intamplat cu popularitatea tabletelor in ultimii 5 ani? Ei bine, raspunsul este destul de simplu. In primul rand, smartphone-urile au devenit din ce in ce mai raspandite si mai accesibile, iar diagonala display-urilor a crescut constant. In al doilea rand, notebook-urile de tip 2-in-1 au devenit de asemenea din ce in ce mai raspandite si mai accesibile, ambele categorii de produse canibalizand practic cota de piata a tabletelor.

Din acest motiv, daca in urma cu 5-10 ani foloseam tabletele pentru vizionare de continut video sau web-browsing, acestea au fost inlocuite in marea majoritate a cazurilor de smartphone, intrand intr-un con de umbra, cu doua exceptii. Domeniul profesional, de exemplu munca de teren a promoterilor, respectiv scanarea buletinelor la intrarea in sectia de votare, respectiv utilizarea de catre cei mici si foarte mici, care au nevoie de un dispozitiv accesibil, cu un display mare.

Iar in 2020, tot despre cei mici este vorba, dar de aceasta data nu doar in scop ludic, ci si in scop educativ, lectiile on-line fiind accesate atat pe notebook, cat si pe tableta, mai ales in cazul copiilor din ciclul primar. In aceste conditii, ne-am gandit ca nu ar strica sa vedem cum se prezinta o tableta accesibila in 2020 si ce anume putem face cu ea, iar modelul ales in acest scop se numeste Huawei MatePad T8, acesta fiind disponibil in magazine pentru ~499 RON.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: