lab501.ro

Review – HUAWEI MatePad 11

Scris de: , in categoria: Tablete, in 26 July, 2021.

Software

 
Asa cum spuneam, principala noutate pe care HUAWEI MatePad 11 o aduce este sistemul de operare proprietar HUAWEI, mai precis HarmonyOS 2.0. Utilizat pentru prima oara pentru smart TV-urile Honor, in 2019, acesta a ajuns pe smartphone-urile, tabletele si smart watch-urile companiei in urma cu aproximativ o luna. In esenta, discutam despre un sistem de operare multi-kernel, optimizat diferit pentru fiecare tip de dispozitiv in parte. Astfel, in cazul smart watch-urilor, smart TV-urilor s.a.m.d., HarmonyOS se bazeaza pe Lite OS-ul celor de la Huawei, cu functii aduse la zi.

In cazul tabletelor sau al smartphone-urilor, discutam despre un mix intre un kernel Linux, o interfata proprietara si cod Android open-source, ceea ce ii permite sistemului de operare nu doar sa fie familiar pentru fanii Android, ci si sa utilizeze aplicatii Android, alaturi de aplicatiile dedicate din AppGallery.

Astfel, din punct de vedere al aspectului, al organizarii setarilor, respectiv al experientei de navigare, HarmonyOS 2.0 este similar cu ultimele versiuni de Android, poate cu un plus pe partea de design pentru sistemul HUAWEI. Din punct de vedere al functionalitatii, HarmonyOS 2.0 permite instalarea aplicatiilor din AppGallery, respectiv instalarea aplicatiilor Android prin APKPure sau alte magazine externe, motorul de cautare folosit este Petal Search, iar solutia de navigare este de asemenea proprietara – Petal Maps.

Asistentul digital Celia este de asemenea prezent la datorie, la fel ca si aplicatiile HUAWEI Health, HUAWEI AI Life sau Kids Corner. Conectarea la tastatura sau stylus se realizeaza rapid si simplu, ambele fiind atasate magnetic de tableta si fiind recunoscute imediat ce ajung in apropierea acesteia.

De altfel, unul dintre aspectele asupra carora cei de la HUAWEI au pus accentul in ultimii ani, indiferent daca discutam despre Android, Windows sau HarmonyOS, este interoperabilitatea intre dispozitive, de exemplu intre notebook si telefon, tableta si telefon sau tableta si notebook, adica HUAWEI Share.

Aceasta functionalitate exista si in cazul lui MatePad 11, aceasta putand fi utilizata impreuna cu un notebook HUAWEI care ruleaza Windows, iar in cazul in care avem mai multe dispozitive care ruleaza HarmonyOS, interoperabilitatea este dusa si mai departe, sistemul de operare integrand un concept denumit Super Device. Asta inseamna ca putem controla toate dispozitivele HarmonyOS pe care suntem logati cu contul nostru HUAWEI ID, cu un singur dispozitiv, de exemplu tableta.

Nu in ultimul rand, HUAWEI MatePad 11 ofera posibilitati avansate de introducere a textului, de exemplu, cu ajutorul celor doua accesorii – tastatura inteligenta si M-Pen. Astfel, putem utiliza HUAWEI MatePad 11 pe post de notebook, pentru redactare text, cu ajutorul tastaturii, iar M-Pen-ul ne ofera atat posibilitatea de a introduce text de mana, de a redacta si rezolva ecuatii, precum si utilizarea pe post de tableta grafica.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – HUAWEI MatePad 11

  1. Dor a scris pe:

    Promoția se încheie pe 8 August, salariul vine câteva zile mai târziu, școala în septembrie… eh, rămân la cutia de sub birou, hârtie și creion :)

Lasa-ne un comentariu: