lab501.ro

Review – HUAWEI MatePad 11

Scris de: , in categoria: Tablete, in 26 July, 2021.

Concluzii

 
Asa cum spuneam, in ultimii ani nu prea am mai acordat atentie tabletelor. Poate si pentru ca o buna parte din utilitatea lor de alta data a fost preluata de smartphone-uri din ce in ce mai performante, cu display-uri din ce in ce mai mari, respectiv de notebook-uri 2 in 1, care permit o gama mai larga de actiuni.

In momentul in care discutam despre o tableta ca HUAWEI MatePad 11, exista insa si o serie de avantaje fata de cele doua categorii de produse mai sus amintite. In primul rand, avem de-a face cu o tableta foarte puternica, echipata cu un chipset care a tinut capul de afis anul trecut. Asta inseamna ca, in general, pentru un smartphone la fel de puternic va trebui sa platim ceva mai mult. In al doilea rand, fata de un smartphone, avem la dispozitie un display semnificativ mai mare, pe care il putem utiliza pentru consum multimedia, pentru lucru online sau pentru scoala online.

Si nu in ultimul rand, cele doua accesorii, M-Pen si tastatura inteligenta, ii confera lui HUAWEI MatePad 11 mai multa flexibilitate decat avem in cazul unui smartphone. Putem scrie mail-uri fara probleme, asa cum o facem pe notebook, ba chiar putem redacta articole on the go, tastatura integrandu-se firesc cu tableta. Desigur, toate aceste lucruri pot fi realizate si cu ajutorul unui notebook de tip 2 in 1, chiar si functionalitatea de tableta grafica.

Diferenta este totusi destul de simpla… pentru 1999 RON putem achizitiona un notebook 2 in 1 entry level, sau o tableta high-end, cu tot ce implica asta. Da, putem avea un notebook 2 in 1 de dimensiuni cat de cat apropiate de dimensiunile tabletei cu tot cu tastatura, dar deja intram in segmentul ultra high-end, de peste 10000 RON.

Pana la urma, totul se rezuma la ce avem nevoie… la ce facem efectiv cu dispozitivul pe care il achizitionam. Pentru majoritatea activitatilor zilnice, smartphone-ul este suficient. Chiar si pentru email-uri scurte, sau vizionarea unui film in avion, de exemplu. Similar, un notebook ultraportabil de calitate ne ofera o flexibilitate ridicata, dar vine si cu un pret pe masura.

HUAWEI MatePad 11 se pozitioneaza undeva la mijloc. Astfel, avem un dispozitiv high-end semnificativ mai accesibil decat un smartphone sau un notebook high-end, cu o constructie de calitate, un ecran cu performante superbe, un sistem de operare rapid, simplu si prietenos si accesorii care sporesc functionalitatea.

Ce putem face cu aceasta tableta? Ei bine, putem sa ne uitam la filme, putem sa participam la video conferinte, putem redacta e-mail-uri sau articole, putem lua notite de mana, putem sa o folosim pe post de tableta grafica sau ne putem juca jocuri Android in cele mai bune conditii. Cu alte cuvinte, daca nu intreprindem zilnic alte activitati pe notebook, de exemplu editare foto, editare video, s.a.m.d. pentru o buna parte din utilizatori HUAWEI MatePad 11 poate substitui un notebook, pentru un pret convenabil.

Ba chiar primim ceva in plus fata de unele notebook-uri, HUAWEI MatePad 11 fiind de asemenea o tableta grafica, dar si o masinarie de gaming high-end pentru jocurile dedicate platformei Android. Pentru cei care se incadreaza in categoria celor care isi pot desfasura intreaga activitate zilnica, fie ea ludica sau lucrativa, cu ajutorul tabletei, HUAWEI MatePad 11 poate fi achizitionata impreuna cu M-Pen si tastatura magnetica pentru 1999 RON, pana pe 8 August.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – HUAWEI MatePad 11

  1. Dor a scris pe:

    Promoția se încheie pe 8 August, salariul vine câteva zile mai târziu, școala în septembrie… eh, rămân la cutia de sub birou, hârtie și creion :)

Lasa-ne un comentariu: