lab501.ro

Sony a lansat SLT-A57 in Romania

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 April, 2012.

In cadrul unui eveniment organizat in showroom-ul F64, cei de la Sony au lansat astazi in Romania modelul Alpha 57, o camera foto SLT destinata amatorilor cu pretentii. Datorita utilizarii tehnologiei Translucent Mirror (utilizarea unei oglinzi translucide care nu se misca in timpul declansarii si permite vizarea si fotografierea simultana, spre deosebire de DSLR), Sony Aplha 57 ofera o viteza de fotografiere de pana la 12 cadre pe secunda (la o rezolutie de 8.4 megapixeli), respectiv 10 cadre pe secunda la rezolutia nativa a aparatului, 16.1 megapixeli. Pentru un aparat din aceasta gama de pret (aproximativ 3400 RON incluzand obiectivul de kit 18-55mm), viteza este cu adevarat spectaculoasa, fiind dublata si de capacitatea de a mentine subiectul in focus in timpul realizarii rafalei de fotografii, capacitate datorata din nou sistemului optic utilizat (Translucent Miror).

Sony Alpha 57 utilizeaza un senzor CMOS APS-C (factor de multiplicare a focalei 1.5x fata de full-frame) de 16.1Mpx, denumit Exmor, iar procesorul de imagine BIONZ poate fi gasit si pe fratii “mai mari” ai lui Alpha 57, mai precis A65 si A77. Datorita combinatiei intre senzor-ul performant si procesorul de imagine pus la punct de Sony pe parcursul dezvoltarii celor doua modele mentionate mai sus, A57 poate utiliza sensibilitati ISO cuprinse intre 100 si 16000, zgomotul de imagine fiind redus chiar si in cazul sensibilitatilor mai mari (conform celor de la Sony). Desi sunt convins ca folosirea valorii 16000 poate duce la aparitia unui zgomot pronuntat in imagini, partea buna fata de aparatele din aceeasi gama de pret sau fata de aparatele mai pretentioase de generatie trecuta o reprezinta posibilitatea de a fotografia la valori mari ale sensibilitatii (3200) cu un zgomot de imagine foarte redus.
 

 
Ca orice aparat de fotografiat next-gen, A57 filmeaza Full HD, si spre deosebire de modelele DSLR din aceeasi gama de pret, auto-focusul functioneaza si in timpul inregistrarii imaginii, datorita oglinzii transparente. Ca tot vorbeam de auto-focus, acesta dispune de 15 puncte, dintre care 3 sunt in cruce. Dintre specificatiile tehnice, as mai aminti inregistrarea sunetului stereo in format AC3, stabilizatorul de imagine incorporat in aparat, vizorul electronic cu 1,44 milioane de pixeli, precum si ecranul LCD rabatabil de 7.5 cm (0.921 milioane de pixeli).

Evident, fiind vorba de un dispozitiv digital, avem la indemana si o serie de functii software, pe langa deja clasice programe de utilizare (11 tipuri de efecte cu 15 variatii) fiind incluse si tehnologii specifice producatorului, cum ar fi Auto Portrait Framing, o functie care re-cadreaza portretele conform regulilor clasice de compozitie, Clear Image Zoom ( o tehnologie de interpolare proprietara Sony, cu ajutorul careia putem dubla virtual focala obiectivului folosit ), sau modul de fotografiere panoramica 3D, cu ajutorul caruia putem realiza panorame ce pot fi vizualizate pe televizoarele 3D.

Sony Alpha 57 va putea fi achizitionat din magazine incepand cu 20.04.2012, pentru un pret de aproximativ 3400 RON impreuna cu obiectivul de kit 18-55. Cei de la F64 au o oferta speciala pentru primele 10 comenzi, incluzand in pachetul compus din aparat + obiectiv si o geanta si un card Sony de 8GB, pentru acelasi pret. Nu in ultimul rand, Sony A57 este compatibil cu obiectivele care utilizeaza montura Sony Alpha, oferta fiind destul de variata, de la zoom-uri pentru utilizare in orice conditii (DT 18-200mm F3.5-6.3) si pana la obiective fixe supra-luminoase (DT 35mm F1.8 SAM).

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: