lab501.ro

Primul update oficial pentru Allview P5 Alldro

Scris de: , in categoria: Stiri, in 20 November, 2012.

Odata cu publicarea primelor articole dedicate smartphone-urilor Allview, mai precis Allview P4 Alldro si Allview P5 Alldro multi dintre voi s-au intrebat cum stau cei de la Allview la capitolul update-uri. In plus, pe parcursul celor doua luni care au trecut de la lansarea modelului Allview P5 Alldro, unii utilizatori au observat o serie de probleme si le-au expus in comentariile articolului nostru dedicat acestui model.

Ei bine, observatiile voastre au avut efectul scontat, iar cei de la Allview ne-au demonstrat ca iau in serios suportul post-achizitie acordat utilizatorilor, lansand astazi primul update oficial pentru Allview P5 Alldro. Acesta aduce o serie intreaga de imbunatatiri:

Conform celor de la Allview, printre beneficiile updatarii sistemului de operare se numara:

  • Rezolvarea posibilelor erori de blocare la apelare in cazul anumitor cartele sim;
  • Adaugarea de aplicatii YouTube, Maps, Navigation, Street View, Latitude, Local;
  • Adaugare aplicatie WiFi Direct;
  • Adaugare functie de alerta vizuala apel pierdut si SMS;
  • Adaugare Google Voice typing;
  • Modificarea unor setari implicite pentru o utilizare a telefonului mai ergonomica si placuta.

 

Adrian Visan, Development Manager Allview:

“Aceasta actualizare este rezultatul activitatii departamentului de cercetare si dezvoltare pentru a veni in intampinarea dorintelor clientilor nostri si pentru a le oferi o experienta de utilizare a smartphone-ului cat mai placuta. Actualizarea software este metoda prin care telefonul este adus la un nou nivel de performanta. In plus, aduce imbunatatiri: noi functii, viteza sporita, o mai mare stabilitate, remedieri de bug-uri, ceea ce ofera utilizatorului o folosire optima a tuturor functiilor si aplicatiilor preinstalate .”

 
Dupa cum vedeti, problema blocarii terminalului a fost rezolvata de catre cei de la Allview, asa ca le recomand tuturor posesorilor de P5 sa efectueze acest update cat mai curand. Procedura este una destul de simpla. Descarcati imaginea noului ROM si realizati update-ul conform instructiunilor producatorului (link-ul de download se gaseste in partea de jos a paginii cu instructiuni). Daca nu selectati optiunea “Wide data/factory reset” datele voastre personale nu vor fi sterse de pe telefon. Totusi, este recomandabil sa faceti un back-up inainte de a aplica update-ul.

Personal nu pot decat sa apreciez promptitudinea celor de la Allview, acest update fiind asteptat cu mult interes de catre o comunitate intreaga de posesori de P5 (comunitate care se afla intr-o continua crestere). Tinand cont de modul in care cei de la Allview s-au miscat in acest caz, ceva imi spune ca primul trimestru din 2013 va aduce posesorilor de P5 o surpriza si mai frumoasa, si ma gandesc desigur la Jelly Bean. Pana atunci insa, eu am facut deja update la 4.0.4 si nu pot decat sa va recomand si voua acelasi lucru.

 

Comentarii

61 comentarii la: Primul update oficial pentru Allview P5 Alldro

  1. Dimitrie a scris pe:

    Dupa indelungi comparatii din reviewuri si constatari, in proportie de 90% cred ca vineri, la Black Friday voi lua un P5. Sper sa gasesc si sper sa fie la reducere. Stii ceva Monstru de asta?
    Multumesc!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Nu am nici o informatie in acest sens din pacate.

  3. Cam slabut, doar 4.0.4. Dar presupun ca depinde de producatorii originali ai telefonului, chinezi care nu prea se grabesc sa scoata Jelly Bean decat la tablete. In mod ciudat, telefoanele le cam neglijeaza cu versiunea 4.1

  4. iris_sl a scris pe:

    SI UN TUTORIAL DESPRE CUM SE FACE CORECT BACK-UP N AR STRICA…CA SA FIM SIGURI DE UPDATE…

  5. Mircea a scris pe:

    Sunt posesorul unui P5 si sunt extrem de multumit de el.

    Sincer nu ma asteptam la o astfel de calitate, avand in vedere pretul de vanzare.

    Am avut de-a face si cu serviciul clienti al producatorului si atitudinea lor mi-a lasat o impresie foarte buna.

    Una peste alta, il recomand cu caldura.

  6. Lesbianu a scris pe:

    Pus fisierul de update pe card…card 16 Gb / neformatat / cu restul de muzica si poze pe el… Urmat pasii de pe site-ul Allview… Gata update-ul! Prea devreme pentru impresii… testat doar camera care intr-adevar mi se bloca foarte des… deocamdata pare stabila. Spor la update si testare :-)

    P.S. – Multumiri echipei next.lab501.ro pentru review-urile lor. Dupa ce le-am citit pe toate am facut alegerea. Ce am ales? Raspuns-ul este evident… Allview P5…si nu regret!

  7. Agentu a scris pe:

    In urma update-ului, in setarile camerei foto sunt disponibile doua sunete precum si optiunea OFF. Referitor la optiunea aceea de alerta vizuala, ecranul face un “flash scurt” la un interval de 12 secunde daca ai un apel nepreluat respectiv un sms necitit. Am vazut ca sunt si doua jocuri pe care nu am avut inca timp sa le testez. Felicitari Allview si asteptam Jelly Bean! :)

  8. CrissOla a scris pe:

    Cei care au facut update pot sa ofere informatii mai detaliate despre optimizari. Baterie, personalizare sonerie pe fiecare intrare din agenda, etc. Multumesc.

  9. Si totusi e cu doua versiuni de android in urma.

  10. Nege a scris pe:

    In descriere spuneati ca face trecerea de la 4.0.3 la 4.0.4 dar el deja vine cu versiunea 0.4.

  11. Monstru Post author a scris pe:

    Ai dreptate, P4 venea cu 4.0.3, P5 a venit de la bun inceput cu 4.0.4 dar acum s-au rezolvat o multime de treburi raportate de utilizator. Good catch!

  12. DanC a scris pe:

    Bravo celor de la Allview pentru promptitudine! Sper s-o tina tot asa.

    Exista cumva disponibil si vechiul firmware, pentru a reveni la el in eventualitatea in care noua versiune are probleme?

  13. Monstru Post author a scris pe:

    Disponibil pentru public nu cred ca este dar nu cred ca vor fi probleme tinand cont ca s-a lucrat in mod special pentru a ucra problemele raportate de voi.

  14. Nege a scris pe:

    Eu am un P5 luat acum 2 saptamani si nu am niciuna din problemele mentionate anterior (blocari, blocari la sonerie, sunetul la camera) si in afara de alerta la apelurile pierdute nu vad motiv sa fac update-ul. ce spui Monstru, are rost sa il fac?
    Ms

  15. Monstru Post author a scris pe:

    CUm crezi tu de cuviinta, dar in mod normal ultima versiune de software e mereu recomandata…teoretic macar

  16. Nege a scris pe:

    P5 – 859,99Lei la Emag, s-a ieftinit

  17. Agentu a scris pe:

    Cum pot reveni la softul de dinaintea update-ului ?

  18. Feier Florin a scris pe:

    Am prins si eu unul de la media galaxy cu 800RON, update ok, merge brici!

  19. mihai a scris pe:

    Bravo! In sfarsit pot folosi smartphonul fara stres. Asa da. 10 pentru cei ce au facut posibil acest lucru.

  20. opelistul a scris pe:

    Nu merge sa pui sonerie pentru un contact oarecare din agenda, nu merge sa pui sonerie pentru mesaje, asta dupa update.
    Monstrule, ajuta-ne tu….

  21. Lesbianu a scris pe:

    @Nege dupa update mi se pare ca este mai bine optimizat ca inainte…parca nu se incarca memoria asa repede…poate este doar o impresie…recunosc…daca nu ai probleme nu face update deocamdata.

    @opelistul incearca sa muti contactele in memoria telefonului si dupa sa alegi sonerie pentru fiecare contact…

  22. Monstru Post author a scris pe:

    Am raspuns acestor probleme in comentariile review-ului.

  23. DanC. a scris pe:

    @opelistul

    Intra in aplicatia People (sau cum s-o fi numind ea in romana, daca telefonul ti-e setat in romana), selecteaza persoana, apasa pe meniu si apoi “Set ringtone”.

  24. Dimitrie a scris pe:

    In urma update-ului cata memorie interna mai ramane disponibila, avand in vedere ca se mai instaleaza in plus niste programe? Tot 1 + 2 GB ?
    Daca am instalat diverse programe, se mai pastreaza? Cum as putea sa fac un backup astfel incat sa imi pastrez programele instalate, daca vreau sa revin la versiunea precedenta? As face un update ca vad ca se mai blocheaza, mai ales cand intru pe programe ce folosesc GPS-ul.
    Dupa update informatiile despre telefon trebuie sa rate ca in captura de mai sus? Intreb, deoarece telefonul a venit cu Android 4.0.4 insa are Versiune banda de baza: …. SP.V1.P5, Nr. compilare P5_0101_V3063.
    Multumesc!

  25. Nege a scris pe:

    a verificat cineva dupa ce a facut update-ul cata memorie ram mai ramane libera? cred ca ar trebui putin optimizat aici pt ca daca nu setez limita la procesele din background raman cu sub 100mb liberi. mentionez ca nu il am incarcat cu aplicatii care sa ruleze aiurea.

  26. mikky a scris pe:

    Am si eu o nelamurire, telefonul meu are deja android 4.0.4. dar are si probleme..se blocheaza cand suna alarma, dupa ce inchei un apel…chestii care se presupune ca ar fi fost rezolvate odata cu update-ul.

  27. Monstru Post author a scris pe:

    Telefonul a fost lansat cu 4.0.4, update-ul este o alta versiune de 4.0.4, fa update-ul daca vrei sa nu mai ai probleme.

  28. adelgo a scris pe:

    tot respectul.

    *monstru – am facut update-ul asa cum mi-ai recomandat dar vroiam sa te mai intreb ceva – sper sa nu te faca sa inchizi pagina :)

    — in poza de mai sus in coltul din stanga sus aparea un procentaj de baterie :) cum ai facut sa-ti apara chestia aia ca eu am cautat de m-am saturat si nu am gasit :( …daca ai vreo indrumare o astept cu drag :)

  29. Monstru Post author a scris pe:

    =))

    Din pacate ICS nu vine standard cu asa ceva, dar se rezolva foarte simplu cu o aplicatie numita Battery Percentage :)

  30. adelgo a scris pe:

    :) multumesc Monstru… ma gandeam ca vine preinstalat in ICS si ca sunt eu prea orb sa vad… multumesc.

  31. George a scris pe:

    A facut cineva update-ul? Se misca mai bine, tine mai mult bateria? Exista vrun risc sa imi stric telefonul daca incerc updateul si ceva nu merge bine?

  32. adelgo a scris pe:

    * George – fii pe pace :) … eu am facut update si merge foarte bine. inainte avea cateva hibe in mod special de blocare dar acum e foarte ok. nu se intampla nimic rau daca faci update-ul ci doar lucruri bune :)

  33. Monstru Post author a scris pe:

    Si P4 DUO a primit update

    http://www.allview.ro/produse/telefoane/lista-telefoane/alldro-p4-duo/suport/

  34. Bogdan82 a scris pe:

    salut,
    aseara am facut update-ul si nu se mai blocheaza, are aplicatiile respective instalate, dar nu mai primesc sms-uri pe cartele;
    stie cineva ceva?

  35. Nege a scris pe:

    vezi in setari mesaje la SMS service center…poate ti-a sters numerele alea de acolo pt centru ce mesaje sau cum ii zice

  36. Bogdan82 a scris pe:

    Gata, am rezolvat.
    Numerele de service center erau,
    I-am dat sa revina la setarile din fabrica si merg sms-urile.
    eu umblasem prin setari si cred ca de aceea.
    Multam frumos,
    se stie ceva despre o posibila trecere la Jellybean????

  37. IonelTM a scris pe:

    Citez: “Tehnicienii nostri lucreaza la un update de soft pentru acest model la versiunea 4,1 . Va multumim pentru interesul manifestat fata de produsele AllView.”

  38. Bogdan82 a scris pe:

    Multumesc de raspuns,
    Ce am obesrvat de la update este ca aplicatia harti imi consuma intre 25-30% din baterie, chiar daca nu o folosesc.
    Exista posibilitatea sa o fac sa nu mai consume atat si sa fie activa doar cand am nevoie de ea?
    Cu stima,

  39. am cumparat si eu un allviewp5mini si nu pot sa pun poza la cine ma apeleaza stie cineva cum sa fac varog frumos

  40. adelgo a scris pe:

    * Dan…daca vrei sa pui poze le cei care te apeleaza trebuie sa te asiguri ca toate contactele tale sunt pe telefon. daca ai contacte pe cartele nu-ti va reda imaginea care o vei pune…
    …dupa ce faci miscarea aceasta incearca atunci sa intri la o persoana din agenda si incearca atunci sa apesi pe acea poza “goala”… de aici ar trebui sa-ti functioneze!

    sper sa-ti fie de folos!

  41. adelgo a scris pe:

    o intrebare stimati seniori!

    …cand apare minunea acea de update la 4.1 ????????? nu gasesc niciunde nici cea mai mica veste…

    …voi ce stiti?

  42. sharky10 a scris pe:

    am si eu o problema cu telefonul ,, am un singur sim iar cand ma suna cineva mi se intampla sa nu aud persoana respectiva e vreo problema de la soft oare ?

  43. cante a scris pe:

    E valabil si pentru p5 mini ? A venit cu 4.04

  44. adelgo a scris pe:

    …la P5 mare (pentru p5 mini nu stiu ce sa zic) – daca nu i-ai facut update-ul mai mult ca sigur ca se poate sa fie din cauza lui.

    @ sharky – incearca sa faci update-ul – nu pierzi chiar nimic, ba’ din contra :)

  45. cante a scris pe:

    Merci

  46. mie mise opreste cad intru pe orce sait si vi zualizez o perioada scurta 2 minute 3 si se opreste din fuctiune si trebui sa astept pana re vine cel putin 30 minute stie cine va ce pote sa aiva sau de lace ca nu am decat 3 jocuri si alea mici

  47. adelgo a scris pe:

    …o rugaminte generala :)

    …cei care aveti diverse probleme cu telefonul, incercati sa faceti update-ul si apoi putem discuta pentru ca multi il au facut, iar ei nu mai intampina asememea chesti!

    …sau daca ati facut update-ul precizati lucrul acesta!
    multumesc!

    ati aflat cumva cand este lansat urmatorul update???

    @ stimabile MOnstru – ne poti ajuta cu vreun “gand” ?

  48. gushpi a scris pe:

    best ever!!!
    de la craciun merge brici!!!

  49. Relu a scris pe:

    Salutare, as avea cateva intrebari legate de update-ul pentru P5, deci sa incepem:

    1. Vad in screenul de sus ca data update-ului este 2012/10/22 11:55, iar cand ma uit pe site-ul celor de la allview la update-ul de soft pentru P5 data este 20.11.2012 si bineinteles aceeasi varianta de Android 4.0.4. Intrebarea ar fi: este acelasi update sau sunt lucruri diferite ?

    2. Eu am luat telefonul in Ianuarie 2013 si la sectiunea “Despre telefon” imi apare exact ca in imaginea de sus numai ca versiunea SW este V3550 in loc de V3547. Deci ar fi necesar update-ul sau nu?

    3. Si ultima intrebare: Se poate debloca ecranul si altfel (aici ma refer la cele 3 butoane capacitive din josul ecranului) sau doar cu butonul de Power din dreapra telefonului ?

  50. Nege a scris pe:

    @Relu

    Update-ul e facut doar pt cei cu probleme. Daca iti merge bine nu prea ai avea de ce sa il instalezi.
    Iar alta modalitate nu cred ca exista….

  51. Vasa a scris pe:

    Buna,eu am o mica problema cand vreau sa fac acel update… dupa ce fac totul precum in tutorial si deschid tel cu apasarea simultana a celor doua butoane nu imi pare ca in tutorial… stie cineva de ce si care e rezolvarea?

  52. Vasa a scris pe:

    Imi cer scz pt dublu post… am uitat sa specific ce imi apare in momentul in care acesta se deschide. duce ce acesta este deschis el intra in factory mode… va rog scuzati neatentia ..

  53. Marian a scris pe:

    Experienta mea cu ALLVIEW a inceput in august 2012 cand de ziua baietelului meu de 9 ani i-am cumparat o tableta Allview ALLDROECO7 de la SELGROS. Dupa circa 3…4 zile de utilizare am observat ca s-a decalibrat ecranul. Apasai intr-un loc se declansa altceva mai jos. Am expediat-o la service Visual Fan in ianuarie 2013 si timp de 20 de zile nu am primit nici un raspuns. Am sunat si mi-au spus ca tableta este in service si ca o sa o repare si o sa o trimita o sa ma sune ei cand. Nu am primit timp de 7 zile nici un telefon. Cand am sunat apoi la ei mi-au spus ca tableta are touchscreenul crapat si ca ei nu o pot repara. O asemenea excrocherie nu mi-a fost dat sa vad in lumea asta. AU SPART ECRANUL DE LA TABLETA CA SA NU O MAI REPARE. ATI MAI AUZIT ASA CEVA? FERITI-VA DE ALLVIEW SI DE VISUAL FAN! DACA VRETI SA FACETI CEVA CU CATEVA MILIOANE NU-I DATI PE CHINEZISMELE LOR. BETI BANII VETI FI MULT MAI CASTIGATI! [email protected]

  54. catalin a scris pe:

    Buna all. nu am mai scris cam demult de pe la inceputul review-ului cu acest telefon p5. Pe langa problemele semnalate la inceput cu partea de sofware si care s-au rezolvat prin update acum l-am trimis pe 01.03 pentru a 4-a oara in service pentru ca nu mai functioneaza ledul de la camera foto…inainte de a-l trimite am observat ca se incalzea foarte tare in partea din spate ..in zona camerei foto…si asta in timp ce navigam pe net si jucam un joc cel putin 15 minute incontinuu…si parca mai tare se incingea cand faceam toate astea cand era si pus la incarcat. voi ati patit asa ceva?…si a mai scris cineva anterior ca in apel nu aude persoana cu care vb dar el este auzit….asa ceva pateam si eu dar am uitat se la specific celor de la allview despre acest lucru. astep parerile voastre. multumesc

  55. franiuc a scris pe:

    tot asa se incinge si la mine ! aceeasi treaba ca la catalin !

  56. ramo a scris pe:

    din pacate sunt o marca f proasta si telefoanele si tabletele, asa ca FERITI-VA DE ALLVIEW!!!!
    i-am facut cadou sotuli meu un astfel de tel, acum aproape jum de an.. si uite-asa mi-am facut de lucru si au inceput problemele:
    1. dupa nici o luna incarcatorul nu mai incarca, putea fi folosit doar ca si cablu de date
    2. nu mergea sa vb cu cineva de pe vodafone. cand te suna cineva nu auzeai nimic, decat daca dadeai tel pe speaker, altfel nu mergea.
    daca sunai tu ii pica semnalul si nu initia apelul decat dupa 2-3 incercari..
    3. o lua razna.. ii dadeai o comanda si el facea altceva
    4. si cea din urma, dar cea mai mare… s-a crapat in buzunar. cand l-am auzit pe un amic de-al nostru ca i s-a crapat in mana, am zis ca minte, ca nu se poate asa ceva.. ei bine, la noi s-a crapat in buzunar, unde era singur, ca sa zic asa, fara chei, bani, etc.
    problema ce-a mai mare este ca tel e ca si nou. display-ul nu este nici macar zgariat, pt ca a fost protejat cu folie, spatele e perfect, de scapat pe jos nu l-am scapat..
    sunt curioasa ce vor zice la garantie. voi reveni oricum
    dar in concluzie..

    SUNT FOARTE PROASTE!!! ASA CA NU DATI BANII AIUREA!!!

  57. Robert a scris pe:

    salut…as vrea sa spun si eu cateva chestii despre al meu allview p5…il am de la Craciun si de doua luni incoace…imi dadea o eroare destul de frecvent…MTK Thermal Manager….si mi se inchidea telefonul…de multe ori se intampla sa il tin …nu stiu..si 2 minute deschis…si se intampla asta…dupa care…asteptam in jur de 30 minute…o ora sa se deschida…nu exagerez cu nimic….l-am dus la garantii…l-au tinut 2 saptamani l-am luat intr-o miercuri seara….mi-au spus ca l-au resoftat si i-au schimbat bateria….toate bune si frumoase..am ajuns acasa…l-am bagat la incarcat…si dimineata cand m-am trezit am intrat pe wifi sa-i iau fb-ul..si ce mai foloseam eu…n-a stat 1 minut pornit…aceeasi eroare…l-am dus la service iar si mi-au reprosat ca de ce i-am bagat aplicatii cum ar fi fb….poate d-asta nu merge….sincer voi ce ati fi facut..mie mi-a picat cerul in cap…le-am explicat ca daca voiam un telefon sa il folosesc strict doar ca sa vb la el imi luam un nokia 3310…si pana la urma l-au trimis iar in service….e acolo de 2 saptamani…n-am primit niciun raspuns….asa ca…trageti si voi concluziile!

  58. fef a scris pe:

    Nu merge butonul power.

  59. Salut!am un allview p5 alldro de vreo cateva luni si am observat acum ceva timp ca flash-ul camerei nu functioneaza. Merge sa faci poze cu blitz-ul pornit, dar nu poti filma, am cautat prin setarile camerei video si nu apare nimic despre flash. de ce? pot filma cu flash-ul pornit sau nu?

  60. Robert a scris pe:

    cu acest update se poate afisa procentajul bateriei?

  61. Robert a scris pe:

    se merita sa faci acest update? ajuta cu ceva telefonul?

Lasa-ne un comentariu: