lab501.ro

MWC 2014 – Samsung Galaxy S5 a fost anuntat la Unpacked 5

Scris de: , in categoria: Stiri, in 25 February, 2014.

Samsung Galaxy S5

 

Daca nu stiai ca in urma cu 5 ore a fost anuntat Samsung Galaxy S5 fie nu esti interesat deloc de domeniul telecom fie ai trait intr-o pestera in ultima saptamana, astfel incat toate zvonurile (care au culminat astazi cu lansarea efectiva) nu au ajuns pana la tine.

Ei bine da, Samsung a organizat pe data de 24 Februarie, la ora 18:00 un eveniment urias, denumit Unpacked 5 (ca sa intelegeti mai bine conceptul de urias, am stat o ora pana am reusit sa intram inauntru). In cadrul acestui eveniment deschis de catre o orchestra simfonica au fost prezentate Samsung Galaxy S5, Gear 2, Gear 2 Neo si Gear Fit.

S5-01

S5-02

S5-03
 
Nu as vrea sa intru prea mult in detalii legate de cum se compara Galaxy S5 cu Galaxy S4 pana nu apuc sa il testez asa cum trebuie. In momentul de fata consider ca nu l-am butonat destul (desi am lasat ceva amprente pe el dupa eveniment) iar mesajele de marketing ale celor de la Samsung sunt inca prea clare in mintea mea.

S5-04

S5-05

Avem de-a face cu un smartphone cu un display Super AMOLED Full HD, cu o diagonala de 5.1″ si o serie de tehnologii care promit sa imbunatateasca semnificativ experienta utilizatorului. Conform celor de la Samsung luminozitatea maxima ar putea ajunge pana la 500 cd/m2, in timp ce luminozitatea minima (in cazul in care nu dorim sa ii deranjam pe cei din jur) va ajunge pana la 2 cd/m2 !!!

Capacitatea acumulatorului a crescut, Galaxy S5 fiind dotat cu un acumulator de 2800 mAh. Ar fi mers mai bine o versiune de 3000 de mAh, dar hei…trebuie sa iasa si seria Note in evidenta prin ceva, nu-i asa? Alte noutati ar fi certificarea IP67 (telefonul este rezistent la apa si praf), un senzor care masoara pulsul utilizatorului, functia Ultra Power Saving precum si scanner-ul de amprente.

Mai interesanta, din punctul meu de vedere, este camera de 16 MP bazata pe un senzor de dimensiuni mari, care este ajutat de o serie de tehnologii avansate care pana acum nu se regaseau in cazul smartphone-urilor, cum ar fi auto-focusul cu detectie de faza care focalizeaza in 0.3s. Evident, filmeaza 2160p@30fps si 1080p@60fps.

S5-06

S5-07

Nu in ultimul rand, Galaxy S5 uimeste prin faptul ca nu s-a ales aceeasi configuratie ca si in cazul lui Note 3 (3GB RAM) care sa sustina chipset-ul Qualcomm MSM8974AC (Snapdragon 801). Faptul ca se va lansa impreuna cu o noua versiune Touch Wiz construita pe Android 4.4.2 nu cred ca uimeste totusi pe nimeni, in cazul unui flagship…

In incheiere trebuie sa mentionez ca nu suntem fanii materialelor de tip hands-on, nu punem prea multa baza pe mesajele de marketing dar nici nu ne lasam influentati usor de o prima impresie care mie unul imi arata a evolutie nu revolutie. Prin urmare, decat sa intru acum in detalii si sa judec gresit un produs, prefer sa il testez pe indelete si sa revin cu un review ca la carte. Pana atunci insa, trebuie sa stiti ca Samsung Galaxy S5 va fi lansat pe data de 11 Aprilie 2014. Preturile nu au fost comunicate inca dar stim ca vor fi 4 variante de culoare (alb, negru, albastru si “copper gold”) si doua variante de stocare (16, respectiv 32GB).

_DSC7909

_DSC7910

Comentarii

Un comentariu la: MWC 2014 – Samsung Galaxy S5 a fost anuntat la Unpacked 5

  1. theBrain a scris pe:

    Galaxy S4s :D

Lasa-ne un comentariu: