lab501.ro

Huawei Ascend P1 – hands-on

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 June, 2012.

In cursul zilei de azi am avut ocazia de a ma juca pentru putin timp cu Huawei Ascend P1, un smartphone care a fost anuntat la inceputul anului la CES 2012 si care pana la aparitia lui Ascend D (Quad-core de productie proprie), va fi varful de gama al companiei. Astfel, desi nu am avut mult timp la dispozitie am incercat sa trec putin prin fiecare capitol important.

Specificatii

 

Platforma pe care este construit P1 este formata dintr-un procesor OMAP 4460, dual-core la 1500 MHz (ARM Cortex-A9), PowerVR SGX540 ca si cip grafic, 1GB RAM si 4GB pentru stocare interna. Display-ul folosit este un SuperAMOLED de 4,3″ cu rezolutia de 960×540 pixeli (256 PPI). Bateria responsabila de toate aceste componente are o capacitate de 1670 mAh, iar sistemul de operare este Android 4.0.3 (fara niciun skin).

Din punct de vedere al conectivitatii, P1 are slot pentru SIM standard, slot pentru microSD si un port microUSB. Bineinteles exista conectivitate WiFi 802.11 b/g/n, WiFi hotspot, DLNA si Bluetooth 3.0.

Constructie si design

 

Din punct de vedere al design-ului Huawei P1 arata foarte bine, cel putin varianta cu spatele alb reusind sa atraga atentia printre majoritatea telefoanelor gri sau negre. Dimensiunile acestuia sunt 64.8 x 127.3 x 7.7 mm (width x height x depth) si cantareste 110g. Din punct de vedere al constructiei, carcasa este construita integral din plastic, insa, nu ofera posibilitatea de a accesa bateria. Personal as fi preferat fie un unibody din aluminiu sau ceramica, fara posibilitatea de a accesa bateria, sau o carcasa din plastic dar care sa-mi ofere aceasta posibilitate.

Pe partea din fata a smartphone-ului vedem butoanele clasice Android in partea de jos, iar in partea de sus logo-ul Huawei precum si difuzorul si camera frontala deasupra acestuia.

Pe partea stanga avem doar butoanele de volum, iar in partea dreapta butonul de Power/Stand-by si slotul pentru cardul microSD.

In partea inferioara avem doar un microfon, iar in partea superioara avem portul audio pentru casti, portul microUSB si slotul pentru SIM.

Pe spatele telefonului gasim camera de 8 megapixeli si flash-ul dual-LED, precum si un difuzor in partea de jos.

Camera

 

Camera de pe Huawei P1 ofera un senzor de 8 megapixeli (3263×2448 pixeli), cu auto-focus, dual-LED flash si evident capacitatea de a filma full HD la 30 de FPS-uri. Mai jos puteti vedea cateva imagini facute cu P1. Imaginile nu au fost prelucrate in niciun fel.

Performante

 

Pentru testarea rapida a performantelor generale am rulat Quadrant 2.0 si Antutu 2.8.2 iar pentru performantele grafice am rulat si GL Bechmark. Rezultatele le puteti vedea in graficele de mai jos.

Dupa cum se poate vedea in grafice, performanta generala nu este extraordinara, Ascend P1 nereusind sa ajunga Galaxy S2, insa, nici nu este la mare distanta in spate. Pe de alta parte, performanta grafica este buna, cu 32 de FPS-uri fluiditatea oricarui joc este asigurata. Bineinteles, va trebui sa trecem prin toate testele standard inainte de a da o concluzie in privinta lui Ascend P1. In cazul in care bateria de 1670 mAh ofera o autonomie buna iar celelalte teste confirma performantele de mai sus, mai ramane doar pretul ca si variabila foarte importanta. Daca acesta se va situa in jurul sumei de 300-350 euro (aproximativ 1500-1600 de lei), Ascend P1 ar putea fi un best-buy.

Comentarii

2 comentarii la: Huawei Ascend P1 – hands-on

  1. Lucian a scris pe:

    Salutare
    Vezi ca rezultatele sunt obtinute cu powersaver, acum am dat si eu pe powersaver si au iesit aprox aceleasi rezultate, in schimb pe performance trece peste S2.

  2. titi a scris pe:

    mar interesa si pe mine un taci cum pot lua legatura cu dumneavoastra?

Lasa-ne un comentariu: