lab501.ro

CeBIT 2013 – Lenovo K900

Scris de: , in categoria: Stiri, in 11 March, 2013.

Lenovo K900

 
Telefoanele cu chipset Intel nu mai sunt de mult o noutate – ati putut citi pe NEXT doua review-uri pana acum, mai precis Orange San Diego si ZTE Grand X In – telefoane motorizate de chipset-ul Intel Medfield – iar ZTE Grand X In se vinde de ceva vreme in Romania (destul de bine as adauga eu). Ei bine, dupa un single-core cu HT, urmatorul pas era logic iar noi v-am povestit inca din Septembrie despre Intel Clover Trail +, chipset-ul dual-core cu HT al celor de la Intel.

Nu cu mult timp in urma, Intel au anuntat oficial acest chipset, iar primul telefon care il integreaza este Lenovo K900, un telefon cat se poate de elegant si desirabil. In cadrul CeBIT-ului am avut ocazia sa ne jucam cu acest telefon si pot sa spun, in calitate de posesor de Galaxy Note II, ca mie personal mi-a lasat o impresie cat se poate de placuta.

Lenovo K900 are o diagonala a ecranului de 5.5″ si o rezolutie de 1920×1080, adresandu-se unei alte categorii de consumatori prin comparatie cu inaintasii sai. Telefonul este construit din aluminiu, avand o grosime de doar 6,9mm. Greutatea de 162g aproape ca nu este resimtita, datorita suprafetei mari precum si a feeling-ului pe care ti-l lasa un telefon atat de subtire.

Chipset-ul care sta la baza acestui telefon este Intel Atom Z2580, cele doua nuclee fiind tactate la 1.8GHz, in timp ce solutia grafica este PowerVR SGX544. Alte feature-uri demne de luat in seama sunt memoria RAM (2GB), precum si memoria interna a telefonului (32GB cu posibilitate de extindere datorita slotului micro SD). Nu in ultimul rand, Lenovo K900 dispune de o camera principala de 13MP si una frontala de 2MP. Acumulatorul care trebuie sa faca fata acestui festin de specificatii are o capacitate de 2500mAh iar sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean.

Sincer sa fiu, Lenovo K900 mi-a lasat o impresie foarte diferita prin comparatie cu Orange San Diego si ZTE Grand X In. Acum nu mai discutam despre un mainstream accesibil ci despre un veritabil flagship, care se poate compara ca dotari cu orice varf de gama lansat in 2013. Telefonul sta foarte bine in mana, este foarte elegant iar soft-ul ruleaza foarte fluent. Sincer sa fiu, daca asa se prezinta un Clover Trail +, sunt tare curios cum se vor prezenta viitoarele chipset-uri quad-core ale celor de la Intel!
 
_DSC1952

_DSC1953

_DSC1954

_DSC1955

_DSC1956

_DSC1957
 
Lenovo K900 nu a fost insa singurul smartphone expus in standul Intel. Am putut vedea acolo toate telefoanele dotate cu chipset Intel lansate pana acum, precum si o platforma de referinta pentru chipset-ul Clover Trail +. Daca la inceput telefoanele dotate cu chipset Intel pareau o curiozitate, o incercare daca vreti sa o luam asa, devine din ce in ce mai clar faptul ca gigantul american are planuri cat se poate de serioase in acest sens si in viitorul nu foarte indepartat piata high-end va fi atacata cu siguranta.
 
_DSC1962

_DSC1963

_DSC1965

_DSC1966

Comentarii

2 comentarii la: CeBIT 2013 – Lenovo K900

  1. ghiţă a scris pe:

    dacă o să fie bine optimizat (căci am auzit că nu e un produs final) şi o să aibă o baterie mai purenică…ar fi super…pt că procesorul şi chipsetul grafic VR 544 sunt foarte puternice( in AnTuTu e peste Snapdragon S600 şi e egal cu Exymos 5)….e pe lista mea scurtă de tel pe care vreau să le iau anul ăsta…
    Astept doar un review Lab501 pt el şi alte 3 smartphone :SGS S4 cu Exymos 5; un model cu Tegra 4 şi unul cu Snapdragon S800!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Iti dai seama ca si noi asteptam cu mare interes produsele astea sa le facem review. Nu stiu insa daca primul SGS4 pe care il vom testa va fi cu Exynos, ceva imi spune mie ca vom avea un S600 in prima faza.

Lasa-ne un comentariu: