lab501.ro

IDF 2012 – Smartphone-urile dual-core sunt pe drum

Scris de: , in categoria: Stiri, in 12 September, 2012.

Smartphone-urile echipate cu procesorul Intel Medfield sunt pe piata inca din aprilie, Intel Atom Z2460 facand echipa buna cu modem-ul Intel XMM 6260 dupa cum v-am aratat si noi in review-ul telefonului Orange San Diego.

In cadrul IDF 2012 am putut vedea toate cele 5 smartphone-uri lansate pana acum, toate fiind echipate cu procesorul Z2460 ruland la 1.6GHz: Orange San Diego, Lava XOLO X900, Megafon Mint, Lenovo K800 si ZTE Grand X IN.

Orange San Diego este destinat pietelor din UK si Franta, Lava XOLO X900 pietei din India in timp ce Megafon Mint se vinde exclusiv in Rusia. Toate 3 sunt bazate pe design-ul de referinta Intel atat in interior cat si in ceea ce priveste exteriorul si software-ul (Android Gingerbread). Cum cu Orange San Diego ati facut deja cunostinta, mai sus le puteti admira pe celelalte 2 telefoane.

Lenovo K800 este destinat pietei din China, avand optimizari la nivel de software dar si o reproiectare a carcasei comparativ cu designul de referinta folosit de Orange, Lava si Megafon.

Cel mai interesant smartphone este ZTE Grand X IN, nelansat inca, care este singurul telefon cu procesor Intel ce ruleaza Android Ice Cream Sandwich. Inca nu se stie pe ce piata va fi disponibil, astfel exista o sansa (nu foarte mare) de a-l vedea in Romania.

Conform Intel, in acest moment, sunt in lucru alte telefoane bazate pe Intel Medfield cu frecvente de functionare de pana la 2GHz. Lucrurile vor deveni insa interesante o data cu lansarea procesorului Atom Z2580, bazat pe nucleul Clover Trail+, un procesor dual-core cu 4 fire de executie datorita tehnologiei HyperThreading ce are si o placa video de pana de 2 ori mai performanta. Ce pot sa spun, viitorul suna bine…

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: