lab501.ro

CeBIT 2012 – Maguay lanseaza un ultrabook

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 March, 2012.

 

Compania Maguay, singurul integrator de sisteme din Romania, a prezentat la CeBIT ultrabook-ul MyWay U140i. Ne-am simtit foarte mandri ca o companie romaneasca a putut sa se incadreze in specificatiile Intel si sa realizeze un produs finit.

Dupa cum observati si din tabel avem de-a face cu un notebook bazat pe procesorul Intel i3-2357, un model nu foarte performant insa care consider ca este suficient pentru activitatile uzuale. Configuratia e completata de 4 sau 8 GB de RAM pe partea de stocare putand opta intre un HDD clasic si un SSD. Dimensiunile si greutatea sunt in limitele maxime permise de Intel pentru ca un produs sa fie vandut cu eticheta de ultrabook. Autonomia lui MyWay U140i este de 7 ore cu SSD sau 5 ore si jumatate cu HDD normal.

 

 

 

 

 

 

Ce este extrem de atractiv referitor la MyWay U130 este pretul de vanzare de doar 600 de $ + TVA discutand despre varianta fara SSD. Interesant este ca putem cumpara un ultrabook pana in 2500 de lei, un ultrabook produs in Romania.

Comentarii

5 comentarii la: CeBIT 2012 – Maguay lanseaza un ultrabook

  1. Am si eu vreo 2 nedumeriri. De ce daca e un OEM romanesc nu are si o varianta cu tastatura romaneasca? Si de ce e asa de asemanator cu notebook-urile ACER? Nu ma refer doar la capac, ci la tastatura, trackpad…

  2. Intr-o anumita masura toate ajung sa semene intre ele – cand ai aceleasi componente la dispozitie e destul de greu sa le rearanjezi altfel :)

  3. brainiac24 a scris pe:

    Interesant! Este prima dată când aud de ei, iar pe site-ul lor vând laptopuri pe toate gusturile (mă refer la configurație), pentru orice buzunar (chiar și unul plin).
    Personal, tastatura clasică în română mi se pare un dezavantaj (multe caractere sunt în poziții diferite). Mult mai inteligentă mi se pare Romanian Programmers care păstrează layout-ul tastaturii normale, iar în combinație cu Alt-Gr transformă t în ț, s în ș, a în ă, i în î și q în â.
    Aceasta a fost indrodusă o dată cu Vista parcă și din această cauză nu este necesară o tastatură în română (pentru XP există un kit de instalare). Evident că trebuie și anunțați cumpărătorii, pentru că altfel te chinui cu tastele. Mi-a luat puțin timp să mă obișnuiesc, iar acum scriu “fluent”.

  4. Bamse a scris pe:

    Maguay, nu sunt la prima tentativa cu un ultrabook.Au de cativa ani, un ultrabook superb, ce a suferit diverese upgradeuri de configuratie pt a fi in pas cu tehnologia,si anume modelul : eXpertBook 3G.03 Altro .
    Iar eXpertBook- mi se pare si mai fain datorita raportului pret/ performanta imbatabil :P
    http://www.evomag.ro/PORTABILE-Ultrabook/Maguay-Laptop-eXpertBook-3G.03-Altro-Intel-Core2-Duo-SU9600-13.3-3GB-120GB-Intel-GMA-4500MHD-HDMI-Port-Replicator-Modul-3G-FPR-Win7-Pro-73139.html

  5. Dragos Bostina a scris pe:

    @Laurentiu. Brainiac are dreptate. Desi imi instalez windows cu localizarea in RO, imi scot complet layout-ul romanesc al tastaturii. DAR, ceva imi spune ca pentru multe modele de laptop,tastatura poate fi comandata si in layout romanesc. Cerere sa fie, sa merite investitia pentru ei. Ca daca tu vrei, eu nu, ala nu, ala nu…

Lasa-ne un comentariu: