lab501.ro

Review – Xiaomi Mi 10 Pro 5G

Scris de: , in categoria: Smartphone, in 14 September, 2020.

Xiaomi Mi 10 Pro 5G

 
Nebunie fratilor… eu asa as descrie cel mai simplu inceputul toamnei calendaristice. Desigur, am lucrat toata vara, din diverse locatii, dar cel putin pentru noi, in momentul in care incepe sezonul lansarilor hardware, vacanta activa ia sfarsit, iar noi ne intoarcem la treaba aia… adevarata… grea… cu platforme de test, sute de ore de benchmark-uri rulate la foc continuu, platforme de test schimbate si toata frumoasa nebunie care alcatuieste domeniul atat de drag noua.

Asta nu inseamna insa ca in vara nu am lucrat la fel de mult, doar ca ne-am indreptat atentia inspre alte directii… cum ar fi notebook-urile, sau smartphone-urile. Iar astazi, intre 2-3 lansari hardware importante, as vrea sa va povestesc despre un telefon pe care eu il urmaresc de mult. Nu, nu este vorba despre un model nou, telefonul in cauza fiind anuntat in luna Februarie.

Dar este un telefon important, din punctul meu de vedere, in conditiile in care anul acesta am testat majoritatea varfurilor de gama care conteaza. Astfel, dupa ce am vazut cum se comporta noile flagship-uri Huawei si Samsung, am trecut la OPPO si RedMagic, apoi am vazut ce au de oferit cei de la ASUS in segmentul gaming.

Si totusi… parca lipsea ceva, iar acest ceva este Xiaomi Mi 10 Pro 5G, varful de gama al indragitei companii, lansat la inceputul anului acesta. Totusi, pe langa faptul ca “imi lipsea din colectie”, mai exista doua motive pentru care am tinut neaparat sa il testez. Primul are legatura cu ecranul dotat cu o rata de refresh ridicata. Vedeti voi, anul acesta mi-am propus sa testez cat mai multe implementari, pentru a vedea cat de bine a implementat fiecare producator aceasta functie, atat la nivel hardware, cat mai ales din punct de vedere al integrarii software.

In al doilea rand, Xiaomi Mi 10 Pro 5G a fost lansat in Februarie, impreuna cu interfata MIUI 11. Ei bine, recent am primit upgrade-ul la ultima versiune MIUI, mai precis 12 si cel putin din punct de vedere al aspectului sistemului de operare si al navigarii prin meniuri, parca avem de-a face cu alt telefon. Un motiv in plus pentru a vedea cum se prezinta Xiaomi Mi 10 Pro 5G acum, la aproape 8 luni de la lansare.
 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Xiaomi Mi 10 Pro 5G

  1. Cristi a scris pe:

    Din poze, se pare că ecranul e edge și nu plat. Poți să confirmi? Mersi

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Da, este Edge. Note 20 este singurul high-end cu display plat ( pe langa modelele de gaming) lansat in ultimii ani.

Lasa-ne un comentariu: